Teknoloji

Windows 8.1 ile birlikte Başlat butonu geri gelecek

Microsoft Windows 8 ile birlikte rafa kaldırdığı Başlat butonunu yeniden geri getirmeye hazırlanıyor. Microsoft’un planlarından haberdar olan kişilerin The Verge sitesine fısıldadıklarına göre Windows 8.1 güncellemesi Başlat butonunu da barındıracak. Söz konusu buton temelde Başlat ekranına erişim işlevini görecek, geleneksel Başlat menüsü gibi bir yapı karşımıza çıkmayacak. Geri gelecek butonun şeklinin Charm kenar çubuğunda yer alan Windows çubuğuyla aynı olacağı da iddia ediliyor.

windows-8-start-230413

Microsoft bu önemli değişikliğin dışında kullanıcılara Windows 8.1 ile birlikte masaüstünden başlatma seçeneği de sunmayı planlıyor. Kullanıcılar Windows 8.1 yüklü bilgisayarlarını açtıklarında karşılarına modern Başlat ekranı yerine geleneksel masaüstü ortamının çıkması seçeneğine de sahip olabilir. Windows 8.1’in şimdiye kadar sızan erken sürümlerinde ne Başlat butonu ne de masaüstünden başlatma seçenekleri yer almıyor. Ancak Microsoft’un bu değişiklikleri işletim sistemine ekleyeceğine inanılıyor. Zaten Microsoft hakkındaki güvenilir haberleriyle bilinen ZDNet muhabiri Mary Jo Foley de Microsoft’un Başlat butonu ve masaüstünden başlatma seçenekleriyle ilgili planları hakkında bir haber yapmıştı.

Windows 8 ile birlikte gelen en önemli değişiklikler arasında Başlat butonunun kaldırılması ve sistem açılışında modern Başlat ekranının görünür olması geliyordu. Ne var ki, yıllardır geleneksel başlat menüsüne ve masaüstüne alışan kullanıcılar için bu yenilikler bir hayli radikaldi. Her ne kadar yenilikçi değişiklikler yapmış olsa da, biraz hızlı davranmış olan Redmond şirketi en azından Windows 8.1 ile birlikte sadık kullanıcılarına da belirli tavizler vermiş olacaktır. Geleceği iddia edilen bu değişiklikleri önümüzdeki haziran ayında beklenen Windows 8.1 Ön İzleme sürümünde görebiliriz.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER