Teknoloji

Windows 7’nin küresel kullanımı XP’yi ilk kez geride bıraktı

Microsoft’un en popüler işletim sisteminin çıkışının onuncu yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Aradan on yıl geçmiş olmasına rağmen bu işletim sistemini hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi var. Özellikle kurumsal kullanıcı tarafından Windows XP’nin kullanılmakta olduğuna tanık oluyoruz. Windows XP’nin hükmünü hâla korumasında Windows Vista’nın birçok kişi tarafından sorunlu bulunması ve sevilmemesinin rolü büyük.

Neyse ki, 2009’un sonlarına doğru çıkan Windows 7 ile birlikte Windows XP kullanıcıları için gönül rahatlığıyla geçiş yapabilecekleri bir işletim sistemi çıktı. StatCounter’ın açıkladığı küresel erişim rakamları da bunu destekliyor. Web sitelerinin ziyaretçi trafiğini ölçen ve kullanıcıların sistemlerine göre de tarama yapabilen bu servisin elindeki verilere Windows 7 küresel işletim sistemi kullanımında yüzde 40.21’lik bir orana sahipken Windows XP yüzde 38.64’e gerilemiş durumda. Ekim ayına ait olan bu rakamlar Windows 7’nin XP’yi ilk kez geride bıraktığı anlamına geliyor.

Microsoft ilk yılında 240 milyonun civarında Windows 7 kopyası sattığını açıklamıştı. Gartner’a göre dünya çapında satılan bilgisayarların yüzde 42’sinde bu yılın sonuna kadar Windows 7 çalışıyor olacak. Microsoft’un büyümeye dair momentumunu koruması ve bunu Windows 8’e de taşıması bekleniyor. Hem ARM hem de Intel işlemci tabanlı makinelerde çalışacak olan Windows 8’in 2012 yılının ortalarında çıkması bekleniyor.

İlgili – WinRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER