Manşetler

Windows 7’li tablet HP Slate 500 nihayet resmiyet kazandı ? Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

under-nda-until-10_22_10_hp-slate-500_image-6

HP’nin Windows 7 ile çalışan tablet PC projesi henüz daha olgunlaşmamışken tanıtılan bir ürün olmuştu. Geçtiğimiz Ocak ayındaki CES 2011’de ilk kez Steve Ballmer’ın elinde görmüş olduğumuz bu ürün belirsiz bir sürece girmişti. HP’nin Palm’ı satın alıp ilgisini webOS tabanlı ürünlere kaydırmasının bunda etkisi büyüktü. Neyse ki, uzun süren bekleyiş ve dedikoduların ardından HP Slate 500 karşımıza çıktı.

HP Slate 500, 680 gr. ağırlığa sahip bir tablet. 8.9 inç’lik WSVGA ekran barındıran bu tablet cihazın hibrit kapasitif çoklu dokunmatik ekranı hem parmakla hem de HP’nin çizim ve el yazısı için cihaza eklediği “Digital Pen”i destekliyor. Windows 7’nin dokunma destekleri de bu tablette yararlanılanlar arasında. Daha önce belirtildiği gibi 1.8 GHz’lik Intel Atom Z540 işlemciyle çalışan bu tablette 2 GB RAM, 64 GB SSD, Intel GMA 500 grafik kartı ve Broadcom Crystal HD geliştirilmiş video hızlandırıcı yonga bulunuyor.

Bağlantılar tarafına baktığımızda WiFi b/g/n, Bluetooth, bir tane USB 2.0 portu, SD kart okuyucu, birleştirilmiş ses giriş ve çıkış jakını görüyoruz. Paketle birlikte gelen beşikte ise iki tane USB 2.0 portu, ses giriş ve çıkış yuvalarıyla HDMI portu yer alıyor. HP Slate 500’ün önünde video görüşmeler için VGA kamera, arkasında ise 3 megapiksellik ikinci bir kamera bulunuyor. 15 x 23.4 x 1.5 cm’lik boyutlara sahip olan bu tablet 2 hücreli bataryasıyla birlikte, yazının başında da belirttiğimiz gibi 680 gramlık ağırlığa sahip. Ne yazık ki, bu iki hücreli bataryanın ne kadar gittiğine dair bir tahmin verilmemiş.

HP Slate 500’ün ne zaman piyasaya çıkacağına dair kesin bir bilgi verilmese de, beşik ve kılıfla birlikte 799$’a satılacağı belirtiliyor. Bu arada HP USB 2.0 dock istasyonu ve Essential USB 2.0 port çoğullayıcısını da sunuyor olacak.

Galeri: HP Slate 500
[nggallery id=429]

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)
İlgili – Slashgear (İnceleme)
İlgili – HP

İLGİLİ HABERLER