Teknoloji

Windows 7, XP ve Vista ile karşılaştı, kazanan XP oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-7-beta-desktopWindows 7 Beta çıktıktan sonra benchmark testleri de oldukça hızlı bir şekilde gelmeye başladı. Her ne kadar Windows 7’nin sistem açılışı, kapanışı, program yükleme gibi “gerçek dünya” işlerinde XP ve Vista’dan daha iyi olduğu dile getirilse de, görünüşe göre mevcut donanımı göz önünde bulundurursak XP hala hız şampiyonu ünvanını koruyor.

Yukarıdaki görüşler InfoWorld sitesine ait. Site üç işletim sistemini birtakım farklı test ortamlarında karşılaştırmış. Her bir işletim sisteminin modern çok çekirdekli sistemlerde nasıl performans gösterdiğini saptamış. Sonuçlara bakılınca Windows 7’nin dual-core testlerinde Vista’ya oranla %60 daha hızlı çalıştığı görülüyor, ancak bu işletim sistemi hem dual-core hem de quad-core testlerinde XP’nin gerisinde kalıyor.

Tabii ki burada bir noktaya dikkat çekmemiz gerekiyor. InfoWorld Vista ve 7’nin XP’den yavaş kalmasını çok çekirdekli işlemcileri yönetmek için içerdikleri fazla koda bağlıyor. Çekirdek sayısı arttıkça bu işletim sistemlerinin XP’ye göre daha fazla performans sağlayacağını iddia ediyor.

İlgili – Analiz I (7 vs. Vista)
İlgili – Analiz II (7 vs. Vista vs. XP)

İLGİLİ HABERLER