Teknoloji

Windows 7 Touch logo programı detayları, RC sürümü Mayıs ayında çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-7-beta-start-menu-600-290-x-181Windows 7’nin çoklu dokunma kontrollerini destekleyen PC’lerin müşteriler tarafından rahatlıkla tanınması amacıyla Microsoft bir logo programı başlattı. Ancak bu program bildiğimiz “Vista uyumlu” çıkartmalarından biraz farklı.

Bir düşünün, yeni bir tablet PC ya da döndürebilir ekranlı dizüstü bilgisayar alıyorsunuz ve üzerinde birçok çıkartma bulunuyor: Designed for Windows 7, Intel inside, nVIDIA ya da benzeri kartın çıkartması ve bunların üstüne bir de Windows Touch logosu. Bu Windows Touch logosu ile Microsoft’un gerekli gördüğü bütün donanım gereksinimlerinin sağlanmış olduğu belgelenmiş oluyor. Ayrıca bu logo programı ile sürücüler ve uygulamalar için gerekli olanlar sınıflandırılmış oluyor. Windows Touch sertifikası almaya hak kazanmak için ürünlerin 43 adımlık bir testten geçmesi gerekecek. Bu testler farklı koşullarda ana gereksinimlerin nasıl karşılandığını belirliyor. Logo için başvuracak olan bütün cihazlar Microsoft tarafından test edilecek.

Ayrıca, bu haberin kaynağı BBC, Windows 7 Release Candidate sürümünün Mayıs ayında çıkacağını belirtti. Daha önce gelen dedikodular RC sürümün Nisan ayında çıkacağı yönündeydi.

İlgili — BBC
İlgili — MSDN Blog

İLGİLİ HABERLER