Teknoloji

Windows 7 SP1 henüz güncelleme yapmamış olanlar için yeniden dağıtıma çıkıyor

Windows 7 Service Pack 1’in çıkışının üzerinden iki yılı aşkın zaman geçti, ancak henüz güncelleme yapmamış kullanıcılar için Microsoft Windows 7 SP1’i yeniden dağıtıma sunuyor. Windows Update üzerinden yapılacak bu dağıtım konusunda şirketin neden bu kadar geciktiğiyse bilinmiyor.

windows-7-wallpaper-190313

Otomatik Güncellemeler seçeneğini etkinleştirmiş olan kullanıcılar için güncelleme süreci otomatik olarak gerçekleştirilecek. SP1 paketi 1.9 GB gibi bir boyuta sahip olduğu için güncelleme süreci öncekilerden biraz daha uzun sürebilir. Öte yandan güncelleme için bilgisayarda yeteri kadar boş alanın bulunması gerekiyor. Söz konusu güncellemeyle görünürde fazla bir değişiklik gelmiyor, genellikle alt yapıda bazı yamalar ve değişikliklerin varlığı söz konusu. Bir de sanallaştırma araçlarıyla ilgili bazı yenilikler getiriliyor.

Microsoft, SP1 güncellemesinin dağıtımının birkaç hafta süreceğini kaydetti. Bu da tüm Windows 7 kullanıcılarının güncellemeyi aynı anda alamayacağını gösteriyor. Tabii ki, istemeyen kullanıcıların SP1’e terfi etmeme gibi bir seçeneği bulunuyor, ancak bu durumda 9 Nisan tarihinden sonra Microsoft’un kendi sistemlerini desteklemekten vazgeçeceğini bilmeleri gerekiyor.

İlgili >> Windows Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER