Teknoloji

Windows 7 ile Turkcell VINN modem sorunu yaşayanlar için çözüm

turkcell-vinn-windows7Turkcell’in VINN 3G modemini Windows Vista’da, cihazın içinde gelen Turkcell Connect yazılımıyla sorunsuz bir şekilde kullanıyorduk. Ancak bilgisayarın işletim sistemini Windows 7’ye yükselttikten sonra mevcut bağlantı yazılımı problemler çıkarmaya başladı. Sistem 3G ile internete bağlandıktan bir süre sonra kilitleniyordu. Neyse ki, Turkcell bu sorunu yeni bir bağlantı aracıyla çözüme kavuşturuyor.

VINN 1.6.4 sürümü eklenen Windows 7 32-bit desteği sayesinde birçok Windows 7 kullanıcısının yukarıda karşılaştığı problemi çözüme kavuşturmayı vaat ediyor. Bu arada VINN uygulamasıyla roaming uyarılarını görebilir, kota bilgilerinizi her an kontrol edebilirsiniz. 3G modemi bilgisayarınıza bağladığınızda karşınıza çıkacak modem içindeki bağlantı aracını çalıştırma mesajını görmezden gelip, ayrıca VINN 1.6.4 uygulamasını başlatmanız gerekiyor. Biraz zahmetli, ancak sorunsuz bir bilgisayar için bu kadar zahmete değer doğrusu. Yazının devamındaki bağlantıda yer alan “Yazılım” sekmesi altında ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Ayrıca buradan VINN yazılımını da indirebilirsiniz.

Güncelleme: Yeni yazılımın arayüzü Turkcell Connect kadar güzel olmasa da kullanışlı. Ancak Turkcell’in reklamları biraz göz yorabilir. Ayrıca sözü edilen Windows 7’deki kilitlenme problemi ne yazık ki sürüyor. Çözüm için araştırmalarımız sürüyor.

İlgili – Turkcell

İLGİLİ HABERLER