Teknoloji

Windows 7 için Internet Explorer 11 geliştirici önizleme sürümü yayınlandı

Microsoft Windows 7 için Internet Explorer 11’in geliştirici önizleme sürümünü yayınladı. Bu sürüm Windows 8.1 ile birlikte internet tarayıcısına eklenen pek çok performans iyileştirmesini bünyesinde barındırıyor, ancak Windows 8’in modern tarzdaki kullanıcı arayüzünü içermiyor.

ie11-windows-7-260713

IE11’in Windows 7 versiyonu yalnızca alıştığımız masaüstü görünümü barındırıyor, buna ek olarak sayfaları eskisine göre daha hızlı şekilde açmayı vadediyor. Microsoft IE11’in tüm güvenlik iyileştirmeleri ve altyapı optimizasyonlarının da Windows 7’ye özel önizleme sürümünde mevcut olduğunu, bu sayede işletim sistemini güncellemek zorunda kalmadan da IE11 ile güvenlik şekilde web’de gezinilebileceğini kaydetti.

Ayrıca Microsoft IE11’in selefi IE10’dan yüzde 4 oranında daha hızlı çalıştığını, ayrıca en yakın rakibi olarak nitelendirdiği Chrome 28’e göre de yüzde 30 performans üstünlüğü sağladığını vurguladı.

Windows 7 için IE11’in önemli avantajları olsa da, Windows 8.1 versiyonunu daha fazla tercih edilir kılan yanlar yok değil. Örneğin The Verge sitesinin belirttiğine göre Windows 8.1 üzerinde IE11 Netflix videolarını herhangi bir eklentiye gerek duymaksızın oynatabiliyor. Buna karşılık Windows 7 versiyonu hâla Silverlight eklentisine ihtiyaç duyuyor.

İlgili >> Internet Explorer Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER