Teknoloji

Windows 7 için Internet Explorer 10’un ön izleme sürümü kasım ortalarında çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, kasım ayı ortalarında Windows 7 kullanıcıları için Internet Explorer 10’un ön izleme versiyonunu yayınlayacağını duyurdu. Yazılım üreticisi şimdiye kadar Windows 7 için Internet Explorer planlarını açıklama konusunda sessiz kalıyordu, bununla birlikte Windows 8’de bulunan internet tarayıcısının son sürümünün bu işletim sistemine geleceğinin sözünü vermişti.

Şirket tarafından hazırlanan blog yazısında görüşlerini belirten Microsoft’tan Rob Mauceri final versiyonun şirket yazılımcı ve müşterilerden geri bildirimleri topladıktan sonra çıkacağını kaydetti. IE10’un site performansını hızlandıracağını, web yöneticilerinin uzun zamandır talep ettiği ek standart desteklerinin Windows 7’de de sunulacağı da belirtildi. Mauceri Windows 7’deki IE10’un Windows 8’deki IE10 hedefleyerek geliştirme yapan yazılımcılar için aynı standart tabanlı platformu sağlayacağını da vurguladı.

Şirketin web geliştiricileri için final kodu yayınlamak yerine neden bir ön izleme versiyonu dağıtma yoluna gittiği tam olarak belli değil. Microsoft’un söz konusu gelişmeyi duyurduğu blog yazısına gelen tepkilere bakılırsa bazı yazılımcılar ön izleme sürümü yerine final sürümün çıkmasını istiyor.

İlgili >> Internet Explorer Blog

İLGİLİ HABERLER