Teknoloji

Windows 7 hâlâ en az 100 milyon cihazda kullanılıyor

windows 7

Microsoft, Windows 7 desteğini bir yıl önce sonlandırmıştı. Ancak işletim sistemi hâlâ en az 100 milyon cihazda kullanılıyor gibi görünüyor. ZDNet’in farklı raporlar üzerinden yaptığı analizde, Windows 7’nin hâlâ aktif cihazların yaklaşık yüzde 20’lik kısmında kullanıldığı görülüyor.

Microsoft uzun süredir Windows’un farklı versiyonlarının 1,5 milyar cihazda yüklü olduğunu belirtiyor. Windows 7’nin gerçek kullanım sayısı konusunda ise her analiz şirketi farklı hesaplamalarla farklı sonuçlara ulaşıyor. Ancak Windows 7’nin hâlâ en az 100 milyon cihazda yüklü olduğu konusunda bir uzlaşma olduğu söylenebilir.

Windows 7’ye Microsoft tarafından verilen destek, 2020’nin ocak ayı itibarıyla 11 yılın ardından sonlandırılmıştı. Yayınlandıktan kısa süre sonra en popüler Windows sürümü hâline gelen Windows 7’yi özellikle kurumsal kullanıcılar epey sevmişti. Windows 7’nin pazar payının yüzde 10’un altına inmesi de bir veya iki yıl alacak gibi görünüyor.

Küresel koronavirüs salgını da Windows 7’nin sahneden çekilme süresini biraz daha uzatabilir. Pek çok kişi uzaktan eğitim ve çalışma için PC’leri kullanıyor. Microsoft da PC’lere olan talebin pandemiyle birlikte arttığını belirtmişti. Windows 7 yüklü olan ve uzun süredir kullanılmayan PC’ler de uzaktan eğitim ve çalışmanın başlamasıyla yeniden aktif hâle getirilmiş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER