Teknoloji

Windows 7 güvenlik güncelleştirmeleri için güncel antivirüsü yazılımı şartı

windows 7Microsoft hafta içinde Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarını Spectre ve Meltdown açıklarından korumak adına yeni yamalar yayınlamıştı. Şirketin eski işletim sistemlerini kullananlar, Microsoft’un bu hamlesinden memnun kalmıştı.

Ancak bu hamleden yararlanabilmek için Microsoft’un koyduğu bir kriteri karşılamak gerekiyor. Windows 7 güvenlik güncelleştirmelerini almak isteyen kullanıcıların cihazlarında güncel bir antivirüs yazılımının bulunması gerekiyor.

Microsoft ocak ayından bu yana Windows Update aracılığıyla Spectre ve Meltdown için yamalar yayınlıyor. Ancak bu güncellemelerin tüm antivirüs yazılımlarıyla uyumlu olmaması, kimi zaman kullanıcıların sistemlerinin hata vermesine neden oluyor.

Bu problemi çözmek için güncellemeleri askıya alan Microsoft, antivirüs yazılımı geliştiricilerinden ürünlerini PC’lerden yazılımın uygunluğu konusunda sinyal gönderecek bir kayıt anahtarı ekleyerek güncellemelerini istemişti. Şirket güncellenmiş anahtarı bulunmayan cihazlara yazılım güncellemesi dağıtımını kesmişti.

Windows 10 için bu kısıtlamayı sürdüren Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 kullananlar adına risk faktörlerinin hâlâ yerinde durduğuna inanıyor. Bunun için güncel antivirüs yazılımı şartını muhafaza eden şirket, Windows güvenlik yamalarının dağıtımını da bu şarta bağlı olarak gerçekleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER