Teknoloji

Desteği bitmek üzere olan Windows 7 için tam ekranda uyarı

microsoft windows 7

Microsoft Windows 7 kullanıcılarını Ocak 2020’de bitecek destekle ilgili olarak 2019 yılı boyunca uyarıyor. Şimdiyse şirket, Windows 7 desteği ile ilgili olarak bu işletim sisteminin ömrünün tamamlanacağı duyurusunu daha da dikkat çekecek biçimde, tam ekranlı bir açılır uyarıcı penceresiyle göstermeye hazırlanıyor.

Tam ekranlı uyarıda “Windows 7 PC’niz artık destek dışında” mesajı yer alacak. Bu uyarı 15 Ocak’ta, desteğin bittiği günün hemen sonrasında çıkmaya başlayacak. Microsoft henüz terfi etmemiş Windows 7 kullanıcılarını, PC’lerinin güvenlik ve yazılım güncellemelerinin, aynı zamanda teknik desteğin eksikliği nedeniyle virüslere ve zararlı yazılımlara daha hassas olacağı konusunda uyaracak.

Gösterilecek mesajı göz ardı etmek için üç farklı seçenek sunacak. Daha sonra hatırlatma, daha fazlasını öğrenme ve yeniden hatırlatmama bu seçenekler olarak sıralanıyor. Tam ekranlı uyarı Windows 7 kullanıcısı bununla ilgilenene kadar ekranda kalmayı sürdürecek.

Windows 7 desteği 14 Ocak 2020’de bitecek. Microsoft işletmeler ve son kullanıcılar için Windows 10’u esas güncelleme yolu olarak gösteriyor. Windows 10, bu yılın hemen  başlarında Windows 7’yi pazar payı anlamında geçmişti. Microsoft’un en son işletim sistemi şimdi gözünü gelecek yıl 1 milyar cihaza ulaşma hedefine dikmiş durumda bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER