Teknoloji

Microsoft bir kez daha desteklenmeyen bazı bilgisayarlara yanlışlıkla Windows 11 güncelleme mesajı gönderdi

windows 11 güncelleme

Bu haftanın başlarında bazı Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarları işletim sisteminin minimum gereksinimlerini karşılamamasına rağmen yanlışlıkla Windows 11 güncelleme istem pencerelerini karşılarında gördüler. PhantomOcean3 rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, hatayı ilk fark edenler arasındaydı.

Söz konusu Twitter kullanıcısı Windows 10’un kendisine, yalnızca 2 GB RAM’e sahip olan sistemine, Windows 11’in tam sürümünü yükleyebileceğine dair bir mesajı gösterdiğini dile getirdi.

Microsoft, The Verge tarafından tespit edilen bir destek belgesinde “Bazı uygun olmayan Windows 10 ve Windows 11, sürüm 21H2 donanımlarına yanlış bir Windows 11 yükseltmesi sunuldu.” deniliyor. “Bu uygun olmayan cihazlar, Windows 11’i çalıştırmak için gereken minimum gereksinimleri karşılamadı. Bu sorunu yaşayan cihazlar, yükseltme yükleme işlemini tamamlayamadı.” ifadesi de yer alıyor. Microsoft, sorunu algılandığı gün çözdüğünü de ekliyor.

İlginizi çekebilir

The Verge tarafından belirtildiği gibi bu, Microsoft’un bazı Windows 10 kullanıcılarından Windows 11’e yükseltme yapmalarını hatalı şekilde ilk kez istemesi değil. Geçen yıl, yüzlerce Windows Insider beta test kullanıcısı, makineleri minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor olsa bile işletim sistemini yükleyebildi.

Şimdiye kadar gördüğümüz olaylar, Windows 11 ile ilgili olarak süregelen hayal kırıklığını destekliyor. Microsoft, en son işletim sistemini bilgisayarınıza kurabilmeniz için bir PC’de bir Güvenilir Platform Modülü (TPM) bulunmasını gerekli kılıyor. Microsoft bu gereksinimi ilk kez açıkladığından beri, hangi bilgisayarların Windows 11’i çalıştırabileceği konusunda bir kafa karışıklığı var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER