Teknoloji

Windows 11’i desteklemeyen sistemlerde masaüstünde filigran gösterilecek

microsoft windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft işletim sistemini, desteklenmeyen donanımlara yüklemiş olan Windows 11 kullanıcılarını uyarma konusundaki planlarını bir adım ileri taşıyor. Windows 11’e yapılan yeni bir güncellemede, desteklenmeyen sistemler için masaüstü duvar kağıdında Ayarlar uygulamasının açılış sayfasındakine benzer bir uyarıyla birlikte bir filigran belirmeye başladı.

Microsoft bu değişiklikleri geçen ay test ediyordu. Şimdi, önümüzdeki günlerden itibaren tüm Windows 11 kullanıcılarına gelmeden, tam sürümün hemen öncesindeki Sürüm Önizlemesi’nde sunuluyor. Microsoft, bu güncelleme için “iyileştirmeler” listesinde bir filigranın eklenmesinden bahsetmese de, test kullanıcıları filigranın dahil edildiğini fark ettiler.

Windows 11, desteklenmeyen bir donanımda çalışıyorsa, yeni bir masaüstü filigranı “Sistem gereksinimleri karşılanmadı. Daha fazla bilgi edinmek için ayarlara gidin.” mesajını gösterecektir. İşletim sistemini etkinleştirmediyseniz bu, Windows’ta görünen yarı saydam filigrana benziyor, ancak çok daha az belirgindir.

Microsoft’un Windows 11 için getirdiği minimum donanım gereksinimlerinin etrafından dolaşmak ve işletim sistemini özgürce yüklemek mümkün oluyor. Tartışmalı donanım gereksinimleri, Windows 11’in en düşük Intel 8. Nesil Coffee Lake veya Zen+ ve Zen 2 CPU’ları resmi olarak desteklediğini gösteriyor ve bu, milyonlarca bilgisayarı geride bıraktığı anlamına geliyor. Geçici çözümü kullanan herkes, artık Windows 11’de bu uyarıyı görmeye başlayacak.

Microsoft geçmişte de Windows’un etkinleştirilmemiş sürümleri için benzer uyarılar kullandı ve karanlık mod, kişiselleştirme ayarları ve temalar gibi özelliklerin bir sistem etkinleştirilene kadar değiştirilmesini kısıtladı. Şirket, benzer özellik kısıtlamalarını deniyor gibi görünmüyor ve masaüstü filigranı bazı kayıt defteri değişiklikleriyle devre dışı bırakılabilir.

İLGİLİ HABERLER