Teknoloji

Microsoft’un Windows 10’a yükseltme mesajlarından kurtulmanız mümkün

 

windows 10

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına Windows 10’a geçişe teşvik etme niyetini yeni işletim sistemini tanıttığı ilk günden bu yana dile getiriyor. Şirket bu amacını gerçekleştirmek için kullanıcılarına yeni işletim sistemine geçiş yapabileceklerini sürekli olarak hatırlatıyor. Ancak yazılım devinin neredeyse sürekli olarak verdiği hatırlatma mesajları, kimi kullanıcılarda ciddi rahatsızlığa yol açabiliyor.

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları, Microsoft’un en yeni işletim sistemine geçiş yapmak istedikleri takdirde Windows Update üzerinden bu isteklerini gerçekleştirebiliyor. Şirketin sürekli olarak gönderdiği geçişe teşvik mesajları da Windows Update üzerinde ve sistem tepsisinde görülüyor.

Microsoft’un sürekli olarak yeni işletim sisteminin promosyonunu yapmasından rahatsız olanlar Windows Update üzerinden hem güncelleme hatırlatmalarını hem de görev çubuğunda beliren güncelleme mesajlarını devre dışı bırakabiliyor. Windows 8.1’e yeni geçiş yapanlar da, önümüzdeki dönemde sıklıkla karşılaşmaları muhtemel olan güncelleme mesajlarını bu şekilde kapatabiliyor.

Söz konusu mesajların kapatılmasıyla birlikte kullanıcılar kendilerini Windows 10’a geçme konusunda bir baskı altında hissetmekten de biraz olsun kurtulmuş oluyor. Yeni işletim sistemine dair hatırlatma mesajlarının kapatılmasının Microsoft’un işletim sistemini 1 milyar cihaza ulaştırma hedefine nasıl bir etki yapacağı konusunda bir şey söylemek henüz pek kolay değil. Yazılım devi, Windows 10 yüklü cihaz sayısının 200 milyonu aştığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Yaklaşık 5 ayın sonunda gelinen bu nokta, Microsoft’un belirlediği 1 milyar cihaz hedefinin özünde çok da gerçek dışı olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER