Teknoloji

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustosta yayınlanacak

windows 10

windows 10 yildonumu guncellemesiMicrosoft, Windows 10 için hazırladığı ilk büyük güncellemenin yayın tarihini, sehven de olsa, açıkladı. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi, 2 Ağustostan itibaren kullanıcılara dağıtılacak. Şirket, söz konusu duyuruyu paylaştığı ve sadece bir başlıktan oluşan blog yazısını kısa süre içinde kaldırdı. Bu durum paylaşılan tarihin yanlış olma ihtimalini gündeme getirse de, genel kanı şirketin yazının “Yayınla” butonuna tahmin edilenden erken bastığı yönünde. Microsoft’un resmi duyuruyu yakında yapması bekleniyor.

Microsoft, Yıldönümü Güncellemesi’nin duyurusunu geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirdiği Build konferansında yapmıştı. Söz konusu güncellemede Windows Ink’in üstünde fazlasıyla duruluyor. Güncellemeyle birlikte işletim sistemiyle kalem kullanımının çok daha etkin ve kolay bir hâl alması amaçlanıyor. Edge internet tarayıcısına eklenti desteği getiren güncelleme, Windows Hello ve Cortana için de yenilikler barındırıyor.

Güncelleme, adından da anlaşılacağı üzere, Windows 10’un birinci yaş gününe oldukça yakın bir tarihte kullanıcılarla buluşacak. İşletim sistemi, 29 Temmuz 2015’te dağıtıma çıkmıştı. Windows 10, bir yıldan kısa bir süre içinde 300 milyondan fazla cihaza erişmeyi başarmıştı. Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz geçiş imkanı verilmesi de bu durumda etkili olmuştu. Ancak söz konusu imkan, Yıldönümü Güncellemesi yayınlanmadan önce sonlandırılacak.

Mevcut kullanıcılar Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi için para ödemeyecek

Windows 10 kullanıcıları, Yıldönümü Güncellemesi’ni ücretsiz olarak indirebilecek. Daha eski Windows sürümlerini kullananların ise Yıldönümü Güncellemesi’nin imkanlarından faydalanması için 119 dolar ödemesi gerekiyor. Bunun güncellemenin benimseme oranını aşağıya çekebileceği belirtiliyor. Henüz Windows 10’a geçiş yapmayanların elini çabuk tutmasında fayda var.

İLGİLİ HABERLER