Teknoloji

Windows 10 sanal gerçeklik başlıklarına dair detaylar önümüzdeki ay açıklanacak

windows 10 sanal gerceklikMicrosoft, Windows 10 için hazırlanan sanal gerçeklik başlıklarının duyurusunu geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlikte yapmıştı. Ancak söz konusu başlıklarla ilgili fazla detay paylaşılmamış ve başlıklar şirketin yeni bilgisayarı Surface Studio’nun gölgesinde kalmıştı. Microsoft hali hazırdaki detay eksikliğini de fazla zaman kaybetmeden kapatmayı planlıyor. Polygon sitesine konuşan HoloLens şefi Alex Kipman, Windows 10 sanal gerçeklik başlıklarıyla ilgili detayların aralık ayında düzenlenecek bir etkinlikle açıklanacağını belirtti. Şirket önümüzdeki ay biri 8-9 Aralık, diğeriyse 14-15 Aralık tarihlerinde olmak üzere iki WinHEC etkinliği gerçekleştirmeyi planlıyor.

Microsoft, sanal gerçeklik başlıklarıyla ilgili planlarını her iki etkinlikte de anlatacak. Bu etkinlikler sayesinde donanım üreticilerinin Windows Holographic çerçevesinde şekillenen yazılım planlarını daha iyi anlamaları amaçlanıyor. Yazılım devi, Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarla birlikte çalışacak sanal gerçeklik başlıklarının üretimi için HP, Lenovo, Dell, Acer ve Asus ile ortak hareket ediyor. İlk cihazların önümüzdeki mart ayında Windows 10 Creators Update’in yayınlanmasının ardından çıkması planlanıyor. Windows 10 sanal gerçeklik başlıkları 299 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Windows Holographic, Microsoft’un evrensel uygulamaları yayma girişiminin önemli halkalarından birini oluşturuyor. Microsoft, sanal gerçeklik başlığı üreticilerini Windows Holographic’ten faydalanmaya ikna ettiği takdirde Windows 10 oyun ve uygulamaları için de yeni bir saha açmış olacak.

Windows 10 sanal gerçeklik başlıklarının ilk örnekleri geleneksel görünüyor

İlk cihazlar tasarımları itibarıyla alışılagelmiş sanal gerçeklik başlıklarını hatırlatıyor. Söz konusu başlıklarda HoloLens’in “karışık gerçeklik” yeteneği bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER