Teknoloji

Windows 10 ve Samsung telefonlar arasında dosya transferi kolaylaşıyor

windows 10 samsung

Bilgisayar ve telefon arasında fotoğraf ve dosya transferi yapmak, kablolarla dans etmeyi veya e-postalarla boğuşmayı gerektirebiliyor. Ancak Microsoft ve Samsung bunun için artık daha kolay bir yol sunuyor. En son Windows 10 Insider sürümünde kullanıcıların dosyaları “sürükle bırak” yöntemiyle Wi-Fi üzerinden Galaxy S10 veya S20 gibi uyumlu Samsung markalı telefonlara göndermesi mümkün oluyor.

Microsoft, PC’ler ile Samsung markalı Android cihazları bir arada kullanmayı kolaylaştırmak için daha önce de bazı adımlar atmıştı. Windows 10’dan Samsung telefonlara “kopyala-yapıştır” yapılabilmesi geçtiğimiz ay itibarıyla mümkün hâle gelmişti. Buna ek olarak, Android telefonlara gelen çağrıların bilgisayardan yanıtlanabilmesinin de önü açılmıştı.

Üçüncü taraf uygulamalar bu tarz özellikleri uzun süredir sunuyor. Ancak Windows 10’da yapılan bu değişiklikler sayesinde ortalama bir kullanıcının bu imkanlardan yararlanması kolaylaşıyor.

Kullanıcıların bu yeni özellikten faydalanabilmesi için bilgisayarlarına Microsoft’un “Telefonunuz” uygulamasını, akıllı telefonlarına ise Samsung’un “Link to Windows” uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Telefondan bilgisayara dosya veya fotoğraf göndermek için gönderileceklerden birinin üzerine uzun süre basılıyor ve ardından paylaşılacak tüm dosya ve fotoğrafları işaretleniyor. Ardından Link to Windows uygulaması aracılığıyla transfer yapılıyor. Bilgisayardan telefona dosya gönderirken paylaşılacakları “sürükle bırak” yöntemiyle Telefonunuz uygulamasına götürmek yeterli oluyor.

Windows 10 ve Samsung telefonlar arasındaki bu kolay transfer imkanından yararlanabilmek için belli koşulları karşılamak gerekiyor. Öncelikle paylaşımlarda dosya büyüklüğü 512 MB olarak sınırlandırılmış durumda. Dolayısıyla büyük boyutlu HD filmleri bu yöntemle telefona göndermek mümkün olmayacaktır. Buna ek olarak, kullanıcılar tek seferde sadece 100 dosyayı bu yöntemle transfer edebiliyor. Çok sayıda fotoğrafı bilgisayara atmak için bu yöntemin en hızlı seçenek olmadığını belirtmek gerekiyor. Son olarak, transfer için telefon ile bilgisayarın aynı kablosuz ağa bağlı olması ve Link to Windows uygulamasının 1.5 sürümünün kullanılması zorunlu tutuluyor. Bu sürümün tüm Galaxy telefonlar tarafından desteklenmediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER