Teknoloji

Yeni bir Windows 10 ön izleme sürümü: Görev yöneticisi, oyun ve diğer iyileştirmeler

windows cortana
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 ön izlemeMicrosoft PC’ler için yeni bir Windows 10 ön izleme sürümü yayınladı. Bu yeni sürümde kabuk, oyun, Görev Yöneticisi, karma gerçeklik ve dağıtım optimizasyonu tarafında iyileştirmeler bulunuyor. Bu, yakında çıkacak Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesinden önce gelen yedinci ön izleme sürümü olma özelliğini taşıyor. Söz konusu güncelleştirmenin sonbaharda, muhtemelen eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

Windows 10 bir servis olarak nitelendiriliyor, yani seleflerinden daha farklı bir yaklaşımla güncelleştirmeler yapılıyor. Microsoft her bir güncelleştirmede sadece düzeltmeler değil, aynı zamanda yeni işlevler de sunuyor. Microsoft şimdiye kadar Kasım Güncelleştirmesi, Yıl Dönümü Güncelleştirmesi ve Creators Update olmak üzere, Windows 10’un çıkışından bu yana üç temel güncelleştirme çıkardı.

Yeni ön izleme sürümünde dikkat çeken ilk yeniliklerden bir tanesi; Azure Ad Premium Microsoft hesabına sahip olanların kilit ekraından şifrelerini ve parolalarını kolaylıkla sıfırlayabilmeleri oluyor. Sadece “Şifreyi sıfırla” ya da “Parolamı unuttum” bağlantılarını tıklayıp daha sonra uygun adımları takip ederek yeni şifre alabilir, daha sonra da yeni giriş bilgileriyle kullanıcı girişini gerçekleştirebilirsiniz.

Acrylic Material katmanının gürültüsü yumuşatılıyor. Bu değişiklik XAML tabanlı kullanıcı arayüzü ve uygulamalarda görülebilir oluyor.

Oyun tarafında ise Microsoft iki temel sorunu düzeltiyor. Profil kartları Xbox Live oyun içi deneyiminde yeniden çalışmayan başlayacak, oyun çubuğu ise yayın sırasında çökmeyecek.

Görev Yöneticisi’nin Performans sekmesine de bazı değişiklikler getiriliyor. GPU adı sol tarafta gösterilirken, en aktif dört GPU motoru için performans monitörlerinin gösterildiği çoklu motor görünümü ise varsayılan görünüm içine alınıyor. Şimdi toplam GPU bellek metin sayacı da bulunuyor, ayrıca Direct X versiyonu da desteklenen en yüksek DX özellik seviyesini de içeriyor. Edge’in ek süreçleri de Chakra JIT Compiler, UI Service, Manager gibi etiketler taşıyor.

Karma gerçeklikle ilgili olarak Microsoft, USB üzerinden hareket kumandaları için destek ekliyor. Bu arada kablosuz ve Bluetooth desteğinin de çok yakında geleceği belirtiliyor. Ayrıca bu sürümle birlikte bağlantı dayanıklılığı tarafında da iyileştirmeler getiriliyor. Güncellenmiş Karma Gerçeklik Portalı ikonu, daha sezgisel bir ışınlama deneyimi, daha iyi başlık kararlılığı ve her zaman olduğu gibi hata düzeltmeleri de yenilikler arasında bulunuyor.

Son olarak Microsoft Dağıtım Optimizasyonu için iki yeni ayar ekliyor. Bunlar uygulamaların indirilmesi ve güncellemelerle ilgili olarak getirilmiş ayarlar olarak nitelendiriliyor. Gelişmiş Seçenekler bölümü sayesinde farklı İndirme ve Yükleme ayarlarını konfigüre edebilirsiniz. Aktivite Monitörü ise toplam bant genişliği kullanımını gösteriyor.

Yukarıdaki yenilikler de dışında kullanıcı deneyimiyle ilgili ufak tefek değişikler ve düzenlemeler de yer alıyor. Detayları bu bağlantıda Acrylic Material Acrylic Material yer alan Windows blog yazısında görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER