Teknoloji

Windows 10’un en son ön izlemesi Android telefonu PC’ye bağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft iPhone ve Android telefonları Windows 10 ile daha da yakınlaştırmaya yönelik planlarını bu yılın başlarında açıklamıştı. Şimdi şirket bu plan dahilindeki yeni özelliklerini genel test kullanıcılarının deneyimlemesine izin veriyor.

Yeni yayınlanan 16251 yapı numaralı yeni Windows 10 ön izleme sürümü, Android kullanıcılarının telefonu PC’ye bağlayan yeni “Microsoft Apps” uygulamasını test etmesine izin veriyor. Microsoft henüz iPhone kullanıcılarının aynı işlevi ne zaman test edeceğini açıklamadı. Bu nedenle söz konusu yenilik şu an için sadece Android kullanıcıları tarafından test edilebiliyor.

Bağlantı sayesinde cihazlar arası yeni işlevlerin hayata geçmesi mümkün oluyor. Bunların arasında bir bağlantıyı mobil cihazdan Windows 10 PC’ye doğrudan paylaştırmak da bulunuyor. Microsoft’un Windows 10’u Android ve iOS’e yaklaştırmaya yönelik planları dahilindeki birçok özellikten ilkini bu yeni uygulama sayesinde görüyoruz. Gelecekte şirketin uygulamalara içeriklerini telefon ve PC’ler arasında doğrudan paylaşma iznini vermesi, aynı zamanda evrensel kopyalama panosuna içerikleri kopyalama ve buradan alıp yapıştırma fırsatı sunması da bekleniyor.

Bu yeni telefon işlevlerinin yanı sıra, Microsoft en son Windows 10 sürümünde Cortana’yı da geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcılar Cortana sonuçlarını dijital asistan içinde görebilecek, web tarayıcısını açmaları gerekmeyecek. Bu şekilde filmler, hisse senedi fiyatları, hava durumu, uçuş durumu ve hızlı cevapların alındığı diğer aramaları gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ayrıca Cortana, “Hey Cortana, PC’yi yeniden başlat, kapat, kilitle ya da çıkış yap” gibi komutları da destekleyecek.

İLGİLİ HABERLER