Teknoloji

Windows 10 Mobile Yıldönümü Güncelleştirmesi haftaya çıkıyor

microsoft windows 10 mobile

windows 10 mobileMicrosoft bu hafta içinde PC ve tabletler için Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesini çıkardı. Şimdi de gözler Windows tabanlı telefonların güncellemeyi ne zaman alacağına çevrildi. Her ne kadar Windows 10 Mobile için Yıldönümü Güncelleştirmesi çok fazla yeni özellik getirmeyecek olsa da, Microsoft bu yazılım güncellemesini 9 Ağustos tarihinde yayınlamayı planladığını kaydetti.

Neowin sitesinin tespitlerine göre, Microsoft’un Hindistan’daki Lumia Twitter hesabı bu tarihi paylaştı. Uygun olan telefonlar gelecek haftadan itibaren beklenen güncellemeyi almaya başlayacak.

Windows 10 Mobile Yıldönümü Güncelleştirmesi PC tarafında mevcut olan benzer eklentileri alacak, ancak bunlar mobile uygun şekilde gelecek. Microsoft Windows Kamera uygulamasına panorama seçeneği ekliyor, ayrıca kilit ekranında bazı düzenlemeler yapıyor. Ekran üstü geri tuşu, donanım tuşlarını barındırmayan cihazlarda kamera butonuyla değiştiriliyor, böylelikle hızlı şekilde fotoğraf çekme imkanı tanınıyor.

Ayrıca Microsoft Windows 10 Mobile’a yeni Skype uygulamasını da ekliyor. Windows 10’un masaüstü versiyonunda bulunan evrensel Skype uygulamasıyla aynı olan bu uygulama, son birkaç yıldır Windows Phone kullanıcıların epey acı çektiği zayıf uygulamadan sonra epey gelişmiş olacaktır. Diğer evrensel uygulamalarda fazla değişiklik yok gibi görünüyor, ancak bunlarda da ufak tefek iyileştirmeler görmek mümkün olacaktır.

Ayarlar uygulaması da elden geçirildi, ikonlarda oynama yapılarak her bir ayarın daha rahat bulunması sağlanıyor. Aksiyon Merkezi de bildirimleri öncelik sırasına göre gösteriyor, böylelikle en önemlileri en başta görmek mümkün oluyor. Ayrıca Microsoft kilit ekranına medya kontrolleri ekliyor, parmak izi okuyucularına deestek geliyor. Yeni Microsoft Cüzdan uygulaması da Lumia 650, 950 ve 950 XL’de temassız ödeme cihazlarını destekliyor. Cortana da telefon kaybolduğunda onu bulmayı sağlayan bir özellik kazanıyor. Tüm bunların yanına bir de yeni emoji karakterlerini ekleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Microsoft Lumia 950 İncelemesi

İLGİLİ HABERLER