Teknoloji

Windows 10 Mobile parmak izi tarayıcısı desteğine kavuşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 mobileMicrosoft, Windows 10 Mobile işletim sistemine parmak izi tarayıcısı desteğini önümüzdeki yaz mevsiminin içinde getirmeye hazırlanıyor. Windows Hello’nun varlığı sayesinde yüz tanıma yöntemiyle Windows telefonların ekran kilidini kaldırmak mümkün hâle gelse de, parmak iziyle telefonların ekran kilidinin açılamaması önemli bir eksiklik olarak niteleniyordu.

Microsoft, WinHEC konferansında yaptığı duyuruyla Yıldönümü Güncellemesi’nin Windows 10’a ve mobil versiyonuna parmak izi tarayıcı desteği getireceğini açıkladı.

Windows telefon üreticilerinden kaç tanesinin cihazlarına parmak izi tarayıcısı yerleştireceği konusunda şu aşamada bir şey söylemek pek mümkün değil. Ancak bu destekten faydalanacak ilk cihazın HP Elite x3 olduğu şimdiden biliniyor.

Microsoft, bazı Windows telefon üreticilerinin FPC ve Synaptics’ten parmak izi tarayıcısı kullanma deneyimine sahip olduğunu, ancak diğer parmak izi tarayıcılarının Windows Hello’ya entegrasyonunun sağlanabilmesi için biraz daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi. Halen Yıldönümü Güncellemesi üstündeki testlerini sürdüren Microsoft’un temmuz ayının sonları itibarıyla güncellemenin hem masaüstü hem de mobil versiyonunu yayınlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER