Manşetler

Windows 10 Mobile hafta içinde Lumia telefonlara gelebilir

windows 10 mobile

Microsoft’un en iyi ve en yeni mobil işletim sistemini öncelikli olarak en iyi ve en yeni telefonlarında kullanıma sunma isteğini anlaşılır karşılamak gerekiyor. Ancak hem Windows 10’un hem de Lumia 950 ve 950 XL’in çıkışının üstünden aylar geçmesine rağmen, Windows 10 Mobile henüz “eski” Lumia serisi telefonlara gelmiş değil.

Windows Phone kullanıcılarının kanıksamış gibi gözüktükleri bu durumdan rahatsız olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Ancak gelen son haberler, bu bekleyişin nihayete ermek üzere olduğunu ortaya koyuyor. Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre; Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 635 ve Lumia 535 bu hafta itibarıyla en yeni Windows sürümüyle tanışacak.

Microsoft’un en yeni işletim sistemiyle sunduğu Continuum özelliği, listede ismi geçen telefonlar tarafından desteklenmeyecek. Microsoft, gereksinimlerini yumuşattığı takdirde ileride bu durumun değişmesi ihtimaller arasında yer alsa da, bu pek olası gözükmüyor. Redmond merkezli şirket, Continuum desteği sunacak telefonların Qualcomm Snapdragon 617, 808 veya 810 işlemciye sahip olmasını şart koşuyor. Listedeki cihazlar bu gereksinimi karşılamadığı için, Microsoft’un “cebinizdeki PC” şeklinde lanse ettiği Continuum özelliğinden faydalanmaları öngörülmüyor.

Her şeye rağmen, Windows 10 Mobile’ın eski Lumia telefonların sunduğu kullanıcı deneyimine kayda değer iyileştirmeler getirmesi bekleniyor. Microsoft’un düzenli güncellemelerine ek olarak, Windows 10’un geliştiriciler nezdinde popülarite kazanmasıyla birlikte popüler uygulamaların platforma gelişi daha hızlı biçimde gerçekleşiyor. Buna ek olarak, Cortana ve kullanıcı arayüzündeki iyileştirmelere de dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER