Teknoloji

Windows 10 Mobile güncellemesi başlangıcı için şubat sonu işaret ediliyor

windows 10 mobile güncellemesi

Windows Phone 8.1 ile çalışan bir Windows telefonuna sahip olan kullanıcılar büyük bir merakla Windows 10 Mobile güncellemesini bekliyor olmalı. Görünüşe göre, bu kitlenin bekleyişi gelecek ayın sonlarına doğru nihayete erecek.

Fransız mobil operatör Bouygues Telecom’un abonesi Joel Devaux’ya Twitter üzerinden gönderdiği cevapta eski Lumia telefonlarına Windows 10 Mobile güncellemesinin gelecek ayın sonuna doğru çıkmaya başlayacağını kaydetti.

Aslında Windows 10 Mobile güncellemesinin bu ay içinde başlaması bekleniyordu. Ancak görünüşe göre, Microsoft tarafında planlar biraz daha ötelendi. Windows 10 Mobile şu an için sadece Lumia 950 ve Lumia 950 XL amiral gemisi Windows telefonları ve giriş seviyesi Lumia 550’de çalışıyor. Bu üç telefon şubat ayı içinde Türkiye’de de satışa sunulacak.

Türkiye’deki Windows fan kitlesini yeni çıkacak Windows 10 Mobile cihazlarından daha çok, mevcut Lumia telefonlarına gelecek Windows 10 Mobile güncellemesi heyecanlandırıyor olmalı. İlk tahminler güncellemenin aralık başında çıkacağı yönündeydi. Daha sonra beklenti ocak ayına kaydı. Polonyalı bir mobil operatör 1 Şubat tarihini işaret etmişken, şimdi Fransız Bouygues Telecom da şubat sonunu işaret ediyor.

Windows 10 Mobile güncellemesi, Microsoft’un Windows 10 ekosistemini genişletme noktasında büyük bir önem taşıyor. Microsoft’un PC, tablet, akıllı telefon, HoloLens, Xbox One gibi bütün cihazlarda tek bir uygulamanın çalışmasını sağlayan Evrensel Uygulama Platformu Windows 10 Mobile cihazlarının artmasıyla birlikte daha geniş bir test alanına kavuşacak. Ayrıca Continuum sayesinde destekleyen Windows 10 Mobile telefonlarını PC gibi kullanma imkanı doğacak.

Şu anda Windows 10 Mobile güncellemesini alacak Lumia cihazlarının resmi listesi şu şekilde oluşuyor: Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930.

İLGİLİ HABERLER