Teknoloji

Windows 10 yüklü cihaz sayısı martın her gününde 1 milyon arttı

windows 10

windows 10

Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10’un benimsenme hızından memnun gözüküyor. İşletim sisteminin yüklü olduğu cihaz sayısının 270 milyona ulaştığı belirtilirken, 2017 itibarıyla bu rakamın 1 milyarı bulması hedefleniyor.

En yeni Windows sürümünün yayınlanmasının üstünden sekiz ay gibi bir süre geçtiği göz önüne alınınca Microsoft’un sergilediği performansın kalitesi daha iyi anlaşılıyor. Şirket tarafından daha önce sunulan istatistikler çerçevesinde gerçekleştirilen öngörülere göre, Windows 10 yüklü cihaz sayısı mart ayının her gününde 1 milyon arttı.

Yazılım devi, Windows yüklü toplam cihaz sayısının 1.5 milyar olduğunu çeşitli zamanlarda dile getirmişti. Ancak söz konusu rakamın yeni Windows sürümünün yayınlanmasından sonra değişmiş olması muhtemel gözüküyor. Net Applications rakamlarına göre, Microsoft’un en yeni işletim sistemi söz konusu cihazların yüzde 15.6’lık kısmına ulaşıyor. CW ise son 30 günde 31 milyon cihaza Windows 10 yüklendiğini ve işletim sistemiyle çalışan toplam cihaz sayısının 230 milyona çıktığını belirtiyor. Söz konusu rakamların doğru olması, Microsoft’un işletim sistemine geçtiğimiz ay boyunca her gün 1 milyon kişinin geçiş yaptığı anlamına geliyor. Microsoft tarafından paylaşılan 270 milyon rakamı ise günlük aktivasyon sayısının 1 milyonun da üstüne çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Yeni işletim sisteminin benimsenme oranının Microsoft’u fazlasıyla memnun edecek cinsten olduğunu söylemek zor değil. Ancak bu oranı daha yukarı çekmek için şirketin önünde Windows 7 kullanıcıları gibi zorlu bir engel duruyor. Şirketin ücretsiz yükseltme teklifine rağmen, Windows 7 kullanan büyük bir kısım Windows 10’a geçiş yapmayı istemiyor. Şirket, Windows 7 desteğini 2020 itibarıyla sonlandıracak.

İLGİLİ HABERLER