Teknoloji

Windows 10’un en son güncellemesi kesinleşti, test kullanıcılarına açıldı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft’un en son Windows 10 güncellemesinin adı Kasım 2019 Güncellemesi olacak. Şirket en son derlemeyi Sürüm Ön İzleme Halkası içinde bulunan Windows Insider test kullanıcılarıyla paylaştı.

Şirket daha önce yaptığı açıklamada bunun performans iyileştirmelerine ve kalite artırımlarına odaklanan küçük bir güncelleme olduğunu kaydetmişti.

Bu durum yeni özelliklerin olmayacağı anlamına gelmiyor. Kasım güncellemesinin önemli yenilikleri arasında Dosya Gezgini’nin OneDrive hesabı içinde çevrimiçi arama yapacak olması yer alıyor. Cortana dışındaki diğer sesli asistanlar da Windows 10 kilit ekranı üzerinden çalışabilecek.

Öte yandan güncelleme ile birlikte yeni takvim kayıtlarının doğrudan görev çubuğundan oluşturulması özelliği geliyor. Microsoft yeni bildirim yönetim seçenekleri de sunuyor. Microsoft’un sitesi üzerinden tüm özelliklerin listesine bakabilirsiniz.

Neyse ki, güncellemeyi yüklemek fazla sıkıntılı olmayacaktır. Çünkü Microsoft normalde aylık servis güncellemelerini sunduğu teknolojiye benzer bir teknoloji kullanacak. Küçük ve fazla değişiklik yaratmayacak bir güncelleme, Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi nedeniyle ağzı yananlar için kulağa epey hoş gelecektir.

Hatırlatacak olursak, Ekim 2018 güncellemesi çıktıktan hemen sonra, bazı kullanıcılardan güncellemenin PC’lerindeki dosyaları sildiğine dair şikayetler gelmişti. Microsoft bunun ardından güncellemeyi geri çekmiş, “Ekim” güncellemesinin herkese yayını aralık ayını bulmuştu. Şirket bundan sonraki Windows 10 güncelleştirmeleri için kalite iyileştirmelerine odaklanacağının sözünü vermişti.

Eğer yeni güncellemeyi yüklemek istiyorsanız, öncelikle Windows Insider olmak için kayıt yaptırmanız gerekecek. Microsoft, yeni güncellemenin adını duyurduğu blog yazısında, bunun nasıl yapılacağını adım adım anlatıyor. Diğer taraftan şirket, sonraki güncellemesine yönelik adımları da atıyor. Şirket, nispeten daha az kararsız güncellemeleri alan “Yavaş Halka” programı içinde yer alan test kullanıcılarının yakında Windows 10’un 20H1 güncellemesine taşınacağını kaydetti. O güncellemenin de 2020’nin ilk yarısında çıkması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER