Teknoloji

Windows 10 ile uygulamalar, filmler ve müzik tek bir mağazada birleştiriliyor

windows-10-logo-021014

Microsoft, Windows 10 ile birlikte uygulamaları, filmleri, TV programlarını ve müzikleri tek bir mağazada topluyor. Windows 10 ile devreye girecek mağazasının testlerini sürdüren yazılım devi, film ve TV programı bölümlerini de mağazaya ekledi. Microsoft’un önümüzdeki haftalarda müzik bölümünü de işin içine dahil ederek mağaza testlerini sürdürmesi bekleniyor. Birleştirilmiş mağaza, Microsoft’un Windows 10 ile birlikte içerikleri PC, tablet, akıllı telefon ve Xbox oyun konsolları arasında dolaştırma planının önemli bir parçasını oluşturuyor.

Microsoft’tan Brandon LeBlanc, şirketin gözler önüne serdiği mevcut mağaza deneyiminin henüz tamamlanmadığını ve daha üzerinde bir hayli çalışılması gerektiğini belirtti. LeBlanc, halihazırda TV programlarında ve filmlerde yapım detaylarının görülememesini, sadece içeriklerin oynatılabilmesini mevcut eksiklere örnek olarak gösterirken; çevrim dışı oynatma için indirme seçeneğinin yakında mağazaya ekleneceğinin müjdesini verdi. Microsoft her şeyi tek mağazada toplamadan önce müzikleri Xbox Music, görsel içerikleri ise Xbox Video uygulamaları altında sunuyordu. Mevcut Windows 10 ön izlemelerinde müzik ve video uygulamaları yer alsa da, şirketin Xbox markasını uygulamaların önünden kaldırdığı görülüyor.

Windows 10’u deneyenler 20 ülkede yeni mağaza aracılığıyla televizyon programlarını ve filmleri satın alabilecek veya kiralayabilecek. Şirket yeni mağazasına dair detayları ise nisan ayı içinde gerçekleştirilecek Build konferansında duyuruacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER