Teknoloji

Windows 10 giyilebilir ürünlerle PC kilidini açmaya izin verecek

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10Microsoft, Windows Hello özelliğinin kapsama alanını genişleterek giyilebilir ürünlerle de Windows 10 yüklü bilgisayarların kilidini açmaya mümkün kılacak. İlk etapta Windows Hello’yu parmak izi tarayıcılarına bir destek olarak lanse eden Microsoft, kullanıcılara yüzleriyle de PC kilidi açma imkanını sağlamıştı.

Microsoft Band gibi cihazların da destek kapsamına alınması, şirketin Windows Hello konusunda hedefini yükselttiğini gösteriyor. Şirket Computex 2016 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Microsoft Band ve Bionym Nymi gibi cihazlarla Windows 10 PC’lerin kilidinin nasıl açılabileceğini gözler önüne serdi.

Microsoft bu özelliği Windows Hello Eşlik Cihazı Çerçevesi’nde yaptığı güncellemeyle sunuyor. Güncellemeyle üçüncü taraflara PC’leri ve başka cihazların kilidini açma imkanı sağlanıyor. Windows Hello kapsamına dahil edilecek cihazlarla Windows Mağaza’da yapılan alışverişlerin bedelini ödemek veya Microsoft Edge üzerinden internet sitelerine giriş yapmak mümkün olacak.

Microsoft desteğin hayata geçişi konusunda bir takvim açıklamasa da, özelliğin temmuz ayında yayınlanacak Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi ile hayata geçmesi muhtemel gözüküyor. Microsoft, Windows 10 Mobile yüklü cihazlarla PC kilidini açabilmek için de çalışmalar yürütüyor. Bu amaç doğrultusunda Authenticator uygulaması için hazırlanan güncellemenin testleri de devam ediyor.

Giyilebilir ürünler her geçen gün daha popüler hâle geliyor. Dolayısıyla Microsoft’un önemli özelliklerinden birinin kapsama alanına giyilebilir ürünleri de almasını doğal karşılamak gerekiyor. Şirketin güvenlik konusunda doğabilecek potansiyel endişeleri gidermek adına bir hamle yapıp yapamayacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER