Teknoloji

Windows 10’un Haritalar uygulaması Insiders programının katılımcılarına açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-harita-200415-1

Microsoft’un Windows 10’un çıkışı öncesinde Windows ürün ve servislerini test etme imkanı sunduğu Windows Insiders programına katılanlar, artık yeni işletim sisteminin Haritalar uygulamasını da deneyebilecek. Hem masaüstü hem de mobil platformlar için tasarlanan yeni uygulama, yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Hem Bing Haritalar hem de HERE Haritalar platformlarından faydalanan uygulama; yerel veri arama, uydu görüntüleri ve sesli navigasyon gibi özellikler barındırıyor.

Dokunma uyumlu bir cihazda kullanıcılar çimdik hareketiyle yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabiliyor. Etiketlere dokunulduğunda ise kurumlar veya önemli yerlere dair detaylı bilgiler alınabiliyor. “Konumumu Göster” butonuna dokunulunca kullanıcının mevcut konumuna yakınlaştırma yapılırken, “Harita Görünümleri” seçeneği aracılığıyla uydu görünümüne geçilebiliyor.

Restoranlar ve oteller gibi popüler sonuçları kullanıcının karşısına çıkan arama özelliği Bing tarafından destekleniyor. Bing kullanıcılara arama yapılan mekana veya konuma ilişkin bilgileri ve verilen kullanıcı puanlarını da gösteriyor. Navigasyon desteği konusundaysa devreye HERE giriyor.

Microsoft, Windows 10’da uygulamaların kolay kullanılabilir olmasına ve farklı cihazlarda aynı hissiyatı yaşatmasına büyük önem veriyor. Şirket, bu amaç doğrultusunda hazırlanan Windows 10 Haritalar uygulamasının Windows cihazları arasında eş zamanlama özelliğiyle birlikte geleceğini de vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER