Teknoloji

Windows 10 güncellemeleri yapay zekâ sayesinde PC’nin aktif kullanılmadığı zamanlarda yükleyecek

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

windows 10Windows 10’un en fazla sinir bozan yanlarından bir tanesi, bilgisayarı tam kullandığınız sırada işletim sisteminin güncellemeleri yüklemeye başlama imkanının bulunması. Microsoft, kullanıcılara yüklemeyi erteleme fırsatı vermek gibi çözümlerle bu durumu hafifletmeye çalışsa da, Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarı kullandıkları sırada güncellemeler nedeniyle cihazlarının yeniden başlatılmasından şikayet etmeye devam ediyorlar.

Microsoft, bu şikayetlere cevap niteliğinde, sorunlardan haberdar olduğunu söyledi. Microsoft’un Windows Insider şefi Dona Sarkar, kullanıcıların sesini duyduklarını, bu acıyı azaltmak adına bir çözümleri olduğunu söyledi. Sarkar’ın söylediğine göre, eğer beklemekte olan bir güncellemeniz varsa, yeniden başlatma mantığı güncellenmiş bir sistem doğrultusunda çalışacak. Bu, sizin iş yapışınıza daha uygun ve yardımcı nitelik taşıyacak. Microsoft, “tahmin bazlı bir modeli” eğitmek için çalıştığını, özdevinimli öğrenme sayesinde cihazın yeniden başlatılması için en uygun zamanın bilineceğini söylüyor.

Sarkar, yeniden başlatma işlemini gerçekleştirmeden önce, sadece sizin o anda bilgisayarı kullanmakta olup olmadığınızın kontrol edilmeyeceğini, aynı zamanda bir kahve almak ya da başka bir işi yerine getirmek için bilgisayar başından kısa süreliğine kalktığınızın da anlaşılacağını ekliyor.

Microsoft bu yeni modeli şu an için kendi bünyesinde test ediyor ve elde ettiği sonuçların umut verici olduğunu söylüyor. Yazılım üreticisi, bulut tabanlı bu modeli sürekli güncellediğini, ve daha fazla geri bildirim almak ve test yaptırmak için Windows Insider kullanıcılarına açacağını kaydediyor. Windows 10 test kullanıcıları, yeni yayınlanan Redstone 5 ve 19H1 güncellemeleriyle bu yeni özelliği test edebiliyor.

Eğer Microsoft’un güncelleme modeli en sonunda çözüme kavuşursa, Windows 10’un en sinir bozucu yanlarından bir tanesi de ortadan kalkacak demektir.

İLGİLİ HABERLER