Teknoloji

Windows 10 güncellemelerinin boyutu ciddi ölçüde küçülecek

windows 10

windows 10 guncellemeleriMicrosoft uzun süredir Windows 10 için daha küçük boyutlu güncellemeler vadediyor. Şirket bu konudaki ilk somut adımını ise Unified Update Platform (UUP) adını verdiği yeni güncelleme platformunu test etmeye başlayarak attı. Windows program müdürlerinden Bill Karagounis imzasıyla yayınlanan blog yazısında UUP’nin kullanıcılara en büyük faydasının bilgisayarlarda görülen güncelleme boyutunu küçültmek olacağı belirtildi. Karagounis, sürüm ve yayınlama sistemlerindeki yakınsama teknolojileri sayesinde mobil ve PC için farklı boyutlarda güncelleme hazırlayabildiklerini dile getirdi.

Farksal güncellemeler sadece kullanıcıların Windows 10 bilgisayarlarını son kez güncelledikten sonra yayınlanan yenilikleri barındıracak. Bu yeni imkandan kullanıcılar önümüzdeki yılın ilkbaharında yayınlanacak Windows 10 Creators Update sayesinde faydalanmaya başlayacak. Ancak Windows Insiders test programının üyeleri, mobil cihazlarında bu teknolojiyi yeni sürüm güncellemesiyle birlikte görebilecek. Mobil cihazları daha sonrasında PC ve HoloLens izleyecek. Microsoft tarafından yapılan açıklamada Windows 10 işletim sistemli Xbox One konsollarına güncellemelerin daha farklı bir yolla dağıtıldığı ve bu nedenle konsolların UUP’den faydalanamayacağı belirtildi.

Windows 10 güncellemeleri yüzde 35 oranında küçülecek

UUP ile Windows 10 güncellemeleri yüzde 35 oranına küçülecek. Böylelikle kapsamlı güncellemeleri yüklemek önemli ölçüde kolaylaşacak. Özellikle bant genişliği konusunda sıkıntı yaşayanlar için bunun oldukça iyi bir haber olduğu söylenebilir. Microsoft, yeni teknolojisi sayesinde gerçekleştirdiği değişiklikleri Windows 10 bilgisayarlara çok daha hızlı aktarabilecek.

İLGİLİ HABERLER