Teknoloji

Windows 10’a geçişin kaybedeni Windows 8.1 oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-160515

İlk geçiş rakamlarına göre, Windows 10’un çıkışı Microsoft için oldukça başarılı geçmişe benziyor. The Register tarafından paylaşılan StatCounter rakamlarına göre, Windows 10’un masaüstü işletim sistemleri arasındaki payı şimdiden yüzde 3.5’e çıkmış durumda.

Bu pay geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 seviyesinde seyrediyordu. The Register tarafından paylaşılan rakamlarda dikkat çeken bir diğer nokta ise, Windows 10’a geçişte en büyük kaybedenin Windows 8.1 olması. Windows 8.1’in payı yüzde 16.45’ten yüzde 14.93’e gerilerken, Windows 7’nin kullanım oranı yüzde 54.41’den yüzde 53.8’e düştü. Windows 8’de ise yüzde 3.6’dan yüzde 3.46’ya doğru bir gerileme gerçekleşti.

Windows 10’un elinde seleflerine kıyasla daha hızlı bir geçiş süreci yaşamasını sağlayacak önemli avantajlar bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları Windows 10’a herhangi bir ücret ödemeden geçiş yapabiliyor. Buna ek olarak, Microsoft’un Windows 10’a geçiş yapılması konusundaki istekli tavrı da işletim sisteminin elini güçlendiriyor.

Windows 10 ile Windows 8’e yönelik algının arasında gece ile gündüz kadar fark bulunması da, ortaya çıkan tabloda etkili olmuşa benziyor. Windows 8, uzun süredir Microsoft’un işletim sistemlerini kullanan pek çok kişiyi rahatsız eden bir platform algısı oluşturmuştu. Görünen o ki, Windows 10 ile birlikte Microsoft, hem fare ve klavye ile çalışanlara hitap edecek hem de tablet kullananlara aradıkları esnekliğini sağlayacak bir sistem kurma amacına ulaştı.

İLGİLİ HABERLER