Teknoloji

Windows 10 emojileriyle orta parmak hareketi çekilebilecek

windows-10-emoji-050515-1

Microsoft’un Windows 10 konusunda ne denli hırslı ve istekli olduğu şirketin bugüne kadar duyurduğu özelliklerle net biçimde anlaşılmıştı. Telefonlar için Continuum, Windows Hello, HoloLens gibi özellikler ve 1 milyar cihaza Windows 10’u ulaştırma gibi hedefler, yazılım devinin hırsını ortaya koymuştu. Windows 10’un en cesur ve meydan okuyan yönünü ise Emojipedia sitesi gün yüzüne çıkardı.

Windows 10’un his simgelerini inceleyen site, orta parmak hareketi çeken emojiyi gözler önüne serdi. Söz konusu emoji için altı farklı ten rengi seçeneğinin bulunması da ayrıca dikkat çekti. Böylelikle, ilk defa büyük bir teknoloji şirketi emojilerinde orta parmak hareketine yer vermiş oldu.

windows-10-emoji-050515-2

Windows 10’da bulunan diğer emojilere bakıldığında Microsoft’un katalogunu Apple’ın his simgesi kataloguna yakın bir noktaya getirdiği görülüyor. Rahatlamış yüz, kafası karışmış yüz, muzaffer yüz ve yorgun yüz gibi çok sayıda ifade artık Microsoft’un emoji katalogunda bulunuyor. Windows 10 emojilerinde varsayılan ten rengi olarak ise gri seçilmiş. Yeni emojiler Windows 10’un önümüzdeki yaz yayınlanmasıyla kullanımına sunulacak.

İLGİLİ HABERLER