Teknoloji

Microsoft Windows 10 Creators Update’e son şeklini veriyor

windows 10 creators updateMicrosoft, en yeni güncellemesi Windows 10 Creators Update üzerindeki çalışmalarında sona yaklaşıyor. Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, güncellemenin nihai versiyonunun ay sonu itibarıyla kullanıcılara ulaştırılması planlanıyor.

Yazılım devinin geliştirme sürecinin son aşamalarına geldiği belirtilirken, Creators Update’in çıkışı için de çeşitli iddialar ortada dolaşıyor. Microsoft’un nisan ayının başlarında tamamen uyumlu cihazlara Creators Update’i ulaştırmaya başlaması bekleniyor. Dağıtım sürecinin kademeli olarak nisan ayı boyunca devam etmesi öngörülüyor.

Windows Central’da yer alan haberde ise Microsoft’un önümüzdeki hafta itibarıyla Creators Update’in final sürümü adaylarının test kullanıcılarına ulaştırılacağı belirtiliyor. Haberde güncellemenin yayın tarihi olarak ise 11 Nisan işaret ediliyor. Final sürümünün belirlenmesinin ardından martın sonunda test kullanıcılarına sunulması öngörülüyor.

Microsoft aynı zamanda Creators Update için çok sayıda yama hazırlıyor. Bu yamalarla ana sürümde düzeltilmeyen küçük sorunların kapatılması öngörülüyor. Şirket, Creators Update sonrasında yayınlanacak yamalar konusunda daha şeffaf olacağının sözünü de daha önce vermişti.

Windows 10 Creators Update çok sayıda yeniliği beraberinde getirecek

Microsoft, Creators Update ile birlikte Windows 10 kullanıcılarına çok fazla sayıda yenilik sunacak. Oyun Modu, 3D Paint, artırılmış gerçeklik başlığı desteği, PIP modu ve Microsoft Edge internet tarayıcısının sekme modunda yapılan değişiklikler kullanıcılarla buluşacak. Microsoft daha önce Kişiler çubuğundaki araç çubuğunu da yenilemeyi vadetmiş, ancak bu işi 2017’de yayınlayacağı ikinci güncellemeye bırakmıştı. Söz konusu güncellemenin de sonbaharda yayınlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER