Teknoloji

Microsoft Windows 10 Creators Update güncellemesini 5 Nisanda indirmeye izin verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 creators updateMicrosoft Windows 10 Creators Update’in kademeli ve çok aşamalı dağıtımına 11 Nisan tarihinde başlıyor. Ancak bu yeni sürümü daha erken edinmek isteyenler, 5 Nisan tarihinden itibaren güncellemeyi elle indirme imkanına sahip olacaklar.

Şirketin yayınladığı blog yazısında, Creators Update’in Güncelleme Asistanı aracılığıyla Windows’un lisanslı versiyonunu kullananlara sunulacağını, böylelikle resmi dağıtımın bir hafta öncesinde güncellemeyi kurmanın mümkün olacağını söylüyor.

Eğer isterseniz daha şimdiden Microsoft’un sunucularında ISO dosyasını indirip bunu bilgisayara monte ederek de güncellemeyi şimdiden almaya başlayabilirsiniz. Windows forum kullanıcıları Windows 10 build 15063’ün dosyalarının konumunu belirlemişti. Söz konusu sürümün, Creators Update’in bitmiş hâlini temsil eden RTM (Release to Manufacturing) sürümü olduğu varsayılıyor. Windows Insider Program üyesi olanlar buradan söz konusu sürümün indirme işlemini gerçekleştirebilirler.

Diğer herkesin Creators Update güncellemesi için 11 Nisan tarihini beklemesi gerekiyor. Öncelikle daha yeni PC’lere ve daha sonra da diğer cihazlara ulaştırılacak bu güncellemenin tüm Windows 10 cihazlarına ulaşması birkaç ayı alacak. Windows Phone kullanıcılarının 25 Nisanı beklemesi gerekecek, çünkü Microsoft mobil cihazlar için güncellemeyi o zaman başlatacak.

Microsoft son kullanıcı tarafında güncelleme sürecinin daha kolay ve sorunsuz şekilde ilerlemesi için daha fazla özelleştirme seçeneği de tanıyor. Bunların arasında güncellemenin alınması için uygun bir zaman belirleme, güncellemeyi bir haftalığına erteleme, güncelleme bildirimiyle rahatsız edilmek istemiyorsanız, aktif saatler zaman penceresini genişletme gibi imkanlar bulunuyor. İşte Windows 10 PC kullananların ise, güncelleme dağıtım planları için şirketin Bilişim Teknolojileri yöneticileriyle detayları konuşmaları gerekiyor.

En son Windows 10 güncellemesi daha çok küçük boyutlu, sanatsal ve eğlence odaklı özelliklere odaklanıyor. Windows 10 PC’ler için yeni optimizasyon ayarları sunan Game Mode ve Windows Mixed Reality özellikli başlıklarla entegre edilmesi beklenen yeni 3D Paint uygulaması Creators Update güncellemesinin başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER