Teknoloji

Windows 10 bu yaz 190 ülkede yayınlanıyor

windows-10-3

Microsoft Windows 10 işletim sistemini bu yaz yayınlamayı planlıyor. Yazılım üreticisi kesin tarihi vermese de, Windows şefi Terry Myerson şirketin yaz aylarında yapılacak bir çıkışa hazırlandığını işaret etti. Mükemmel bir gelişim sürecini sürdürdüklerini ve Windows 10’un bu yaz 190 ülkede ve 111 dilde yayınlanacağını dile getirdi.

Microsoft mevcut Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için Windows 10 güncellemesini bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunacak ve bu fırsat önümüzdeki yaz başlayacak.

Microsoft’un güncelleme planlarının bir parçası da Çin’de Lenovo ve Tencent gibi şirketlerle işbirliği yapmak olacak. Lenovo’nun Çin’deki 2500 servis merkezinde ve bazı perakende mağazalarında Windows 10 güncelleme servisleri sunulacak. Tencent ise QQ’nun da aralarında bulunduğu çeşitli popüler uygulamalarıyla güncelleme paketi sunacak. Her iki iş ortaklığı da Microsoft’un Windows’u Çin’de daha geniş kitlelere yaymak istediğini gösteriyor. Ayrıca şirket bu şekilde bölgedeki yazılım korsanlığıyla da mücadele etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca şirket Windows’un gerçek kopyasına sahip olmayan müşterilerine de Windows 10 güncelleme imkanını sunmayı planlıyor. Bu, Microsoft’un geçmişte Çin’de yazılım korsanlığıyla mücadele etmek için yürüttüğü girişimlerde büyük bir değişikliğe gittiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER