Teknoloji

Windows 10 Başlat menüsü bir başka güncellemeyle yeniden tasarlanacak

windows 10 başlat

windows 10 başlatMicrosoft bu yılın ilerleyen aylarında gelecek bir başka güncellemeyle birlikte Windows 10’un tasarımında bazı yenilemeler yapmayı planlıyor. Yazılım üreticisi bu hafta içinde Windows 10 Creators Update güncelleştirmesini sunmaya başlarken, bir taraftan da Windows 10 ile ilgili çalışmalarını bir sonraki sürüme hızlı şekilde kaydırıyor. Microsoft’un Windows 10 tasarım yenilemesiyle ilgili planlarını yansıtan konsept niteliğinde bazı ekran görüntülerini görmüştük. Son olarak onlara yeni bir ekran görüntüsü daha katılıyor.

Tom Hounsell adlı bir Twitter kullanıcısı Windows 10’un yeni Başlat menüsü konseptine ait ekran görüntüsünü paylaştı. Yeni Windows 10 Başlat menüsü Canlı Kutucuklar için yeni şeffaflık efektleriyle birlikte dolduruluyor. The Verge sitesi, Microsoft’un planlarından haberdar kaynaklardan aldığı bilgilere göre, şirketin Başlangıç menüsünde şeffaflık efektlerini denediğini doğruluyor. Bu ekran görüntüsü de ortaya atılan fikirlerin yansıması niteliğini taşıyor.

Bu tasarım şablonları Microsoft’un Windows 10 tasarımında nasıl değişiklikler yapmayı planladığını gösteriyor. Başlat menüsü içinde bir Snapchat ikonu görünüyor ve bu durum merak uyandırıyor; Snapchat’in Windows 10’a gelebileceğini düşündürtüyor. Ancak bu sadece şablonda yer tutması amacıyla yerleştirilmiş bir yer tutucu olabilir. Microsoft’un gelecek ay Seattle’da düzenleyeceği Build geliştiriciler konferansında Windows 10’un tasarım planlarıyla ilgili daha fazla detay vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER