Teknoloji

Microsoft Windows 10 Başlat menüsünde daha fazla uygulamayı öne çıkaracak

windows mağaza

windows 10 baslat menüsüMicrosoft, önümüzdeki yaz yayınlayacağı Yıldönümü Güncellemesi ile Windows 10 Başlat menüsünde ön plana çıkardığı uygulamaların sayısını ikiye katlamaya hazırlanıyor. Yazılım devi, geçtiğimiz hafta düzenlenen WinHEC konferansında Başlat menüsünde gösterilen uygulama sayısının Yıldönümü Güncellemesi ile birlikte 5’ten 10’a çıkarılacağını belirtti.

Ön plana çıkarılan uygulamalar, genellikle yeni bilgisayarlarda Windows 10 kullanıcılarını Windows Mağaza’dan uygulama indirmeye teşvik amacı taşıyor. Öne çıkarılan uygulamalar ülkeden ülkeye değişiyor.

Ön plana çıkarılan uygulamalardan bazıları bilgisayarlarda ön yüklü olarak sunulabiliyor. Ancak Microsoft, söz konusu uygulamaların silinebileceğini ve öne çıkarılan uygulamaların Başlat menüsünden kaldırılabileceğini belirtmeyi ihmal etmiyor. Microsoft, Başlat menüsünde öne çıkarılan uygulama sayısını neden iki kat artırdığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Ancak bunun daha fazla geliştiriciyi Windows Mağaza için uygulama hazırlamaya teşvik edecek bir araç olarak görülebileceğini söylemek mümkün. Windows 10 yüklü cihaz sayısı 300 milyona ulaşırken, şirket temmuz ayında yayınlayacağı ve yeni özellikler barındıracak Yıldönümü Güncellemesi ile bu sayıyı artırmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER