Teknoloji

Windows 10 Android bildirimlerini gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 android

Microsoft’un geçtiğimiz çarşamba günü Build 2016 etkinliğinde duyurusunu yaptığı Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi özellikle Android kullanıcılarını heyecanlandıracak bir özelliği getiriyor. Bir Android cihazına gelen bildirimler PC’ye yansıtılabilecek.

Güncelleme ile birlikte bazı heyecan verici özelliklerin geleceği biliniyor. Bunlar arasında Unix’in Bash kabuğuyla birlikte tüm Linux alt sistemine sunulan destek, eski Win32 ve .NET uygulamalarını Windows Mağaza’ya kolaylıkla entegre etme ve PC, mobil cihaz, Xbox One, HoloLens ve Nesnelerin İnterneti cihazlarının Evrensel Windows Plaformu üzerinde çalışması sonucunda cihazlar arasında daha iyi entegrasyon kurulması gibi özellikler bulunuyor.

Her ne kadar bu büyük duyuruların gölgesinde kalsa da, aslında bu özellik oldukça önemli ve değerli sayılır. Mac ekosistemine baktığımızda, Mesajlar uygulaması birden fazla cihazda kesintisiz şekilde çalışması sayesinde mesaj alımını ve gönderimini dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefondan devam ettirmeyi sağlıyor.

Windows 10 Android için bildirim yansıtma özelliğini sunduğunda, Windows bilgisayar kullanıp Android cihaz sahibi olanlar telefonlarına gelen her bildirim için cihazın ekranını açmak zorunda kalmayacak, bildirimleri PC ekranında görüp işlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Aslında bu tarz bir özelliği Samsung’un üst sınıf Android telefonlarında SideSync uygulaması sayesinde görüyoruz. Ancak önümüzdeki yaz gelecek Windows 10 güncellemesiyle birlikte bu özellik işletim sistemi seviyesinde desteklenecek.

İLGİLİ HABERLER