Teknoloji

Windows 10 500 milyon makinede aktif olarak kullanılıyor

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10Microsoft, Build 2017 etkinliğinin açılış konuşmasında şu anda 500 milyon aktif makinenin Windows 10 ile çalıştığını açıkladı. Yaklaşık 8 ay önce şirket, 400 milyon cihazın Windows 10 ile çalıştığı bilgisini paylaşmıştı.

Microsoft, 2018 itibarıyla 1 milyar cihazın Windows 10 ile çalışması gibi bir hedefle yola çıkmıştı. Bu cesur tahmin geçtiğimiz yılın temmuz ayında yeniden elden geçirilmiş ve Microsoft, 1 milyar aylık aktif cihaz hedefine erişmelerinin 2018 mali yılından da uzun sürebileceğini söylemişti. Şimdiyse şirketin 1 milyar Windows 10 cihazına erişmesinin 2018’den çok daha uzun bir süre alabileceği görünüyor. Windows 10’un ücretsiz terfi fırsatının sona ermesinden beri büyüme hızı da azalmış gibi görünüyor. Buna ek olarak Microsoft, rakamların büyümesine yardımcı olabilecek telefonlardan da vazgeçmiş gibi görünüyor.

Microsoft’un planlarından haberdar kaynakların The Verge sitesine aktardığına göre, şirket haziran sonuna kadar 550 milyon aylık aktif cihaz sayısına ulaşmayı, eylül sonuna kadar ise bunu 575 milyona çıkarmayı hedefliyor. 500 milyon rakamı şirketin öyle ya da böyle, gözden geçirdiği ve yeniden geçirdiği tahminlerine uygun bir takvimde ilerlediğini gösteriyor. Ayrıca bu son kullanım rakamı da geliştiricilerin göz ardı edemeyeceği kadar büyük.

Microsoft şimdi yine geliştiricileri bu en son sürüm işletim sistemi için Evrensel Windows Uygulamaları geliştirmeleri için teşvik etmeye çalışacak. Aynı zamanda onların mevcut masaüstü uygulamalarını Windows Mağaza’ya uygun hâle getirmeleri için de iknaya çalışacak. Build etkinliği bu tür bir teşvik niteliğini taşıyor. Microsoft’un Windows ile ilgili planları ise önümüzdeki saatlerde düzenlenecek ikinci bir toplantı sayesinde netleşecek.

İLGİLİ HABERLER