Teknoloji

Windows 10 300 milyondan fazla cihaza yüklendi

windows 10

windows 10Microsoft Windows 10 işletim sisteminin 300 milyondan fazla cihaza yüklendiğini açıkladı. Şirket en son 30 Mart tarihinde işletim sisteminin 270 milyondan fazla cihaza yüklendiğini açıklamıştı.

Microsoft’un Windows ve Cihazlar Grubundan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Yusuf Mehdi, insanların evde, işte, küçük iş yerlerinde, büyük şirketlerde ve diğer organizasyonlarda Windows 10’a hiç olmadığı kadar daha hızlı şekilde ayak uydurduğunu ve Windows 10’u daha önce hiç olmadığı kadar fazla kullandıklarını kaydetti.

Windows’un en son sürümü ilk dört haftasında 75 milyonun üstünde PC’ye yüklenmiş, 10 hafta sonunda bu rakam 110 milyonun üstüne çıkmıştı. Altıncı ay sonunda 200 milyondan fazla cihaza yüklenmiş olan işletim sistemi, sekiz ay sonunda 270 milyona ve şimdi, dokuz ayın sonunda da 300 milyonun üstünde PC’ye yüklenmiş oldu. Microsoft iki ya da üç yıl içinde 1 milyar cihaza ulaşmayı hedefliyor.

Bu arada Microsoft henüz yükseltme yapmamış kullanıcılara nasıl yükseltme yapabilecekleri konusunda rehberlik etmeye başladı, çünkü Windows 10’a ücretsiz yükseltme imkanı için sürenin sonuna yaklaşılıyor.

29 Temmuzda, yani işletim sisteminin yayınlanmasının birinci yıl dönümünden sonra Windows 10 Home’a yükseltme yapmanın maliyeti 119 dolar olacak.

Windows’un bu versiyonu önceki versiyonlardan farklı, çünkü Microsoft sık aralıklarla çıkardığı sürümlerle yeni özellikler ve hata düzeltmeleri ekliyor. Bu nedenle şirket Window 10’u bir servis olarak nitelendiriyor ve bu servisi şimdi olduğundan üç kat daha popüler hâle getirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER