Teknoloji

2017’deki ikinci Windows 10 güncellemesinin ilk işareti geldi

windows 10 guncelleme takvimiMicrosoft, Windows 10 için 2017’de iki büyük güncelleme planladığını geçtiğimiz ağustos ayında açıklamıştı. Ancak şirket, ikinci güncellemeyle ilgili olarak isim ya da çıkış tarihi gibi bir detay paylaşmamıştı. Creators Update adını taşıyan ilk güncelleme paketi, hâli hazırda Windows Insiders programının üyeleri tarafından test ediliyor. Güncellemenin nisan ayında yayınlanması bekleniyor. İkinci güncellemenin çıkış zamanı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

İkinci güncelleme paketine dair ilk somut işaret ise Avustralya’da düzenlenen Microsoft Ignite konferansında verildi. onMSFT sitesinde yer alan habere göre, yazılım devi ikinci Windows 10 güncellemesinin çıkışı için taslak bir takvim oluşturdu. Paylaşılan slayta göre, ikinci güncelleme yılın sonlarında ortaya çıkacak.

Güncellemeyle yüklü bilgisayarların üretimine ise 2018’in başlarında başlanması planlanıyor. Söz konusu slayt, kurumsal müşterilere yönelik olduğu için güncellemenin son kullanıcıyla buluşmasının da 2018’den önce gerçekleşmeyebileceği belirtiliyor.

İkinci Windows 10 güncellemesiyle ilgili detaylar sınırlı

Microsoft, 2017’nin ikinci Windows 10 güncellemesine dair detayları şu an için paylaşmış değil. Ancak bu durum çeşitli tahminlerin yapılması için bir engel teşkil etmiyor. Microsoft’un Creators Update’ten çıkardığı yeni “Kişiler çubuğu”nun ikinci güncellemeyle kullanıcılara ulaştırılması ihtimaller arasında gösteriliyor. Şirketin işletim sistemindeki tasarım değişikliğini de yıl içinde duyurması bekleniyor. İkinci güncellemenin “Project Neon” kod adıyla sunulacak yeni tasarım için bir katalizör işlevi göreceği söyleniyor. İkinci güncelleme ve Project Neon ile ilgili yeni bilgilerin mayıs ayında gerçekleştirilecek Build 2017 konferansında paylaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER