Teknoloji

Windows 10 yüklü cihaz sayısı 200 milyonu aştı

windows 10 logo

Microsoft’un Windows 10’a ücretsiz geçiş politikası iyi işliyor gibi gözüküyor. Yazılım devi, geçtiğimiz ekim ayında en yeni işletim sisteminin yüklü olduğu cihaz sayısının 110 milyonu bulduğunu duyurmuştu. Bu rakam şimdi 200 milyonun üzerine çıktı. Yeni işletim sistemini Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz yükseltme imkanıyla 29 Temmuzda kullanıma sunan Microsoft, 1 milyar cihaza ulaşma hedefinde iki ay içinde önemli mesafe kat etmişe benziyor.

Microsoft’un Windows 10 kullanım rakamlarını takip etmek, şirketin yeni işletim sistemini 1 milyar cihaza ulaştırma hedefini ne kadar sürede gerçekleştireceği konusunda öngörüde bulunmak adına önem taşıyor. Şirketin söz konusu momentumu 2016’da da sürdürüp sürdüremeyeceği merak ediliyor. İşletim sistemine ücretsiz geçiş için son tarih olarak 29 Temmuz 2016 gözükse de, Microsoft’un 2016’nın tamamında ücretsiz güncelleme politikasını devam ettirmesi sürpriz olmayacaktır.

En yeni Windows sürümünün yükleme rakamları, Microsoft’un yazılımcıları Windows Mağaza için uygulama geliştirme konusundaki teşviklerinin işe yaramasında etkili olabilecek faktörler arasında değerlendiriliyor. Windows Mağaza’nın 2015’te önemli ölçüde büyüdüğünü kaydeden Microsoft, ücretli uygulamaların satın alınma rakamlarının arttığına dikkat çekti. Bunun geliştirici momentumunu artırma konusunda etkili olabileceği belirtilse de, evrensel Windows uygulamalarına geçiş, bazı popüler uygulamaların varlığına rağmen, istenen seviyeye ulaşmamış durumda.

Microsoft, Windows 10 yükleme rakamlarının yanı sıra, Surface Book’un piyasaya çıkacağı yeni ülkeleri de duyurdu. Surface Book, 5 Ocak itibarıyla Almanya, Avusturya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre ve Yeni Zelanda’da ön siparişe çıkacak. Teslimatlar Avustralya ve Yeni Zelanda’da 28 Ocakta başlayacak. Diğer yeni pazarlada ise 18 Şubatı beklemek gerekecek. 15 Ocakta Çin ve Hong Kong’ta satışa sunulacak olan Surface Book, yakında Japonya’daki raflarda da yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER