Eğlence

Will.i.am Omega isimli müzik odaklı dijital asistanını duyurdu

will.i.am omega
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Will.i.am müzik dünyasının teknolojiyle yakından ilgili isimleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Bugüne kadar teknolojiye olan ilgisini farklı projelerle gösteren ünlü müzisyen, son girişiminde teknoloji dünyasının nabzını iyi tuttuğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Will.i.am Omega ismini taşıyan müzik odaklı yeni dijital asistanını tanıttı.

San Francisco’da her yıl gerçekleştirilen Dreamforce konferansında tanıtılan Omega’nın hedef kitlesinde çevrimiçi müzik servislerini kullananlar bulunuyor. Konferansta gerçekleştirilen tanıtımda dijital asistanın istek şarkıları nasıl çalabildiği, sanatçılar ve konser takvimleri hakkında nasıl bilgiler verdiği gösterildi.

Yahoo Finans’ta yer alan habere göre, Will.i.am tanıtım sırasında mevcut dijital asistanlarla ilgili olarak fazla sert konuşmasa da, dikkat çekici bir ifade kullandı. Ünlü müzisyen, Omega’nın insanların Siri, Google Asistan ve Alexa kullanırken acı duydukları noktalara yanıt niteliği taşıdığını belirtti.

Omega, Will.i.am’in teknoloji girişimi i.am+ bünyesinden çıkan en yeni proje oldu. Şirketin bugüne kadarki en dikkat çekici hamlesi Plus isimli akıllı saat olsa da, yeteri kadar “akıllı” bulunmayan saat hedeflenen etkiyi yaratamamıştı. Plus için gelen yorumlar, Omega’ya da biraz daha mesafeli yaklaşılmasına yol açıyor.

Will.i.am Omega ile şeytanın bacağını kırabilecek mi?

Will.i.am Omega ile içinden geldiği müzik endüstrisini odak noktasına yerleştiriyor. Bu tercih sayesinde ünlü müzisyenin teknoloji alanındaki şanssızlığını kırıp kıramayacağı zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER