Eğlence

WikiLeaks’i anlatan ”The Fifth Estate”te Jullian Assange’yi Benedict Cumberbatch canlandırıyor

WikiLeaks’in diplomatik belgeleri yayınladığı dönemde popülaritesinin en üst düzeye ulaştığı ve de film yapımcıları için inanılmaz bir cazibe odağı olduğu kesin. Günümüz siyasetini hem yerel hem de uluslararası bağlamda büyük biçimde etkileyen sitenin hikayesi sonunda beyaz perdeye taşınıyor. DreamWorks Studios’tan yapılan açıklamada ”The Fifth Estate” isimli filmin çekimlerine başlandığı duyuruldu. WikiLeaks’in sembol ismi Julian Assange’ye Benedict Cumberbatch hayat veriyor. DreamWorks Studios filmin WikiLeaks’in ilk günlerinden başlayıp çok konuşulan diplomatik belgelerin yayınlandığı güne kadar yaaşananları konu aldığını belirtti. Yapım şirketi insanlara bilgi çağındaki şeffaflığın zorluklarını, karışıklıklarını göstermek istediklerini ve WikiLeaks’in başlattığı tartışma sürecini canlandırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Sherlock Holmes’in günümüze uyarlanmış versiyonu Sherlock dizisindeki rolüyle tanınan Cumberbatch’in setten gelen ilk fotoğraflara bakıldığı zaman Julian Assange’ye hatrı sayılır derecede benzer hale geldiği görülüyor. Quentin Tarantino imzalı ”İsimsiz Kahramanlar” filmindeki rolüyle tanınan Daniel Brühl de filmde aktivist ve eski WikiLeaks sözcüsü Daniel Domscheit-Berg’i canlandırıyor.

Domscheit-Berg ”WikiLeaks’in İçinden: Dünyanın En Tehlikeli Websitesinde Julian Assange ile Geçirdiğim Zaman” isimli bir kitap yazmıştı. Bu kitap filmin senaryosunu oluşturmak için kullanılan iki kitaptan biri konumunda. Filmin yönetmenlik koltuğunda ise popüler Alacakaranlık serisinin son iki filmini yöneten Bill Condon oturuyor. ”The Fifth Estate” ABD’de 15 Kasım 2013’te vizyona girecek.

İlgili >> DreamWorks Studios (Business Wire)

İLGİLİ HABERLER