Teknoloji

WikiLeaks CIA belgelerindeki açıkları kapatmak için şirketlere yardıma hazır

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wikileaks ciaWikiLeaks CIA Siber İstihbarat Merkezi tarafından hazırlanan ve iOS, Android, Chrome ve Samsung Smart TV’lerdeki güvenlik açıklarından faydalanmanın yollarını gösteren belgeleri hafta içinde internette yayınlamıştı. WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, CIA’in belgelerinde bahsi geçen açıkların kapatılması için ilgili şirketlere yardım edebileceğini belirtti.

Assange, 2012’den bu yana yaşadığı Ekvador’un Londra’daki büyükelçilik binasında bir basın toplantısı düzenledi. Assange, öncelikli olarak şirketlere CIA’in saldırı tekniklerine ve kodlarına erişim imkanı sağlayacaklarını belirtti. Böylelikle şirketler güvenlik açıklarını kapatmak için biraz daha fazla zaman ve imkana sahip olacak. Bu aşamanın ardından kamuoyuyla daha fazla detay paylaşılacak. WikiLeaks kurucusu, CIA’in elindeki araçların sunuculara, telefonlara ve hatta TV’lere sızmak için kullanılabileceğini hatırlattı.

Assange, kendi kuruluşunun kaynaklarına da bu yöntemle saldırı düzenlenmesini istemediğinin altını çizdi. WikiLeaks kurucusu, Apple ve Google ile birlikte hareket etmelerinin bir sebebinin de bu olduğunu belirtti. İlgili şirketlerle açıklara dair bazı önemli bilgileri paylaşacaklarını söyleyen Assange, böylelikle gerekli düzenlemelerin hayata geçirilebileceğini ifade etti.

WikiLeaks CIA sızıntılarına dair yeni detayları açıklama sözünü verdi

Apple ve Google, söz konusu belgelerde bahsi geçen güvenlik açıklarının büyük kısmını daha önce kapattıklarını duyurmuşlardı. Assange, kalan açıkların kapatılmasının ardından CIA’in siber saldırı tekniklerine dair daha fazla detayın kamuoyuyla paylaşılacağının da sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER