Teknoloji

Wii U satışları 50 dolarlık indirimin ardından yüzde 200 arttı

Nintendo piyasaya çıkışından bu yana Wii U’yu raflardan oturma odalarına taşıma konusunda sıkıntı yaşıyor. Pek çok önemli oyun yayıncısı platformla bağlarını keserken, oyun endüstrisinin liderlerinin uzak durması nedeniyle pek çok popüler oyun Wii U’da bulunmuyor. Bu karamsar tablo nedeniyle harekete geçen Nintendo, Wii U Deluxe Set’in fiyatında 50 dolarlık bir indirime gitmişti. Şirketin bu hamlesi ilk etapta olumlu sonuç vermişe benziyor.

nintendo-wii-u-081112

Nintendo’dan yapılan son basın açıklamasında fiyatın 299 dolara çekilmesinin ve The Legend of Zelda: The Wind Waker HD’nin yayınlanmasının ardından satışların yüzde 200 oranında arttığı belirtildi. NPD Group analisti Liam Callahan, haftalık bazda satışların ağustos ayına göre ortalama yüzde 100’den fazla arttığını dile getirdi.

Nintendo’nun önünde uzun bir yol var ancak, en ufak bir büyüme dahi şirket için iyi haber anlamına geliyor. Önümüzdeki aylarda birinci taraf oyunların sayısının artacağı belirtilirken, şirketin yeni taşınabilir oyun konsolu Nintendo 2DS’in de yıl sonu öncesinde satışlara olumlu bir katkı yapması umut ediliyor. Ancak PS4 ve Xbox One’ın piyasaya çıkışıyla birlikte Nintendo’nun iyi günlerinin sona ereceğini düşünenlerin sayısı da az değil.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER