Eğlence

Wii U için YouTube uygulaması yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo’nun en yeni konsolu Wii U’nun yurtdışında satışa sunulmasının üstünden fazla bir zaman geçmese de cihaza yönelik oyun ve uygulama sayısı artmaya devam ediyor. Wii U için özel olarak yayınlanan yazılımların arasına en son katılan ise heyecanla beklenen YouTube uygulaması oldu. Uygulamada Wii U’nun GamePad’i hem içerik aramada uzaktan kumanda işlevi görüyor hem de 1080p videoları oynatabiliyor.

Wii U için hazırlanan diğer uygulamalar gibi YouTube uygulaması da ikinci ekranın getirdiği avantajlardan faydalanıyor. Wii U için YouTube uygulamasında videolar büyük ekranda gösterilirken; kumandada bulunan ekranda da videonun kategorisi, tanımı, izlenme sayısı, etiketleri ve videoya yapılan yorumlar gösteriliyor.

Uygulama aracılığı ile abone olunan kanallara da erişmek mümkün. Wii U için YouTube uygulamasının cihaza özgü olarak yeniden ölçeklendiği ve mevcut tablet, akıllı telefon, PC versiyonlarından daha farklı bir görünüme sahip olduğu görülüyor. Wii U için YouTube uygulaması eShop üstünden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Wii U için özel video uygulamasını yayınlayan bir diğer şirket ise Amazon oldu. Amazon’un Instant Video servisinin Wii U uygulaması da platformdaki yerini aldı.

İlgili >> YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER