Teknoloji

Wii U DVD veya Blu-ray filmleri oynatamayacak

Nintendo’nun gelecek nesil oyun konsolu Wii U, E3 2011’de tanıtıldığından beri gündemin maddelerinden bir tanesini oluşturuyor.  Bu oyun konsolunun her geçen gün açığa çıkan sırları teknoloji bloglarında ve sitelerinde yer almakta. Son bulgu ise cihazın depolama medyası desteğiyle ilgili. Konsolun disk başına 25 GB’lık kapasiteye sahip özel bir formata sahip oyun disklerini kullanacağı biliniyor. Aynı kapasite Blu-ray diskler tarafından sunuluyor. Bu durumda Wii U’nun en azından DVD’leri çalmasını umabilirsiniz.

Ancak o kadar beklenti içine girmeyin. Ne yazık ki, bu konsol DVD veya Blu-ray film disklerini desteklemeyecek. Bu desteğin yoksunluğu Satoru Iwata tarafından da onaylanmış durumda. Yönetici “Wii U DVD veya Blu-ray çalma yeteneklerine sahip değil.” şeklinde bir açıklama yaptı. Aslına bakarsanız, bu talihsiz bir durum. Modern bir konsol en azından DVD’leri oynatmak zorunda.

Iwata, Nintendo’nun böyle bir karar almasını ise şöyle açıklıyor: “Bunun sebebi, insanların DVD veya Blu-ray disklerini oynatmaya yetenekli cihazları olduğunu düşünüyor olmamız. Üstelik bu işlevleri Wii U konsoluna eklememiz, bu işlevleri mümkün kılan teknolojilere dair patentleri de işin içine katacak, bu da mâliyeti daha da arttıracak.”

Bir açıdan bakarsanız, Iwata’nın haklı olduğunu düşünebilirsiniz. Acaba PS3 veya Xbox sahipleri oyun konsollarında film izliyor mu? Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum alanı üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili – Kotaku

İLGİLİ HABERLER