Teknoloji

Wii U can çekişiyor

nintendo wii u
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo’nun bugün açıkladığı 2014 mali yılı finansal sonuçları şirketin oyun konsolu Wii U’nun son günlerini yaşadığını gösteriyor. Büyük zararlar açıklayan Nintendo, bu durumun sorumlusu olarak Wii U’yu gösterirken; önümüzdeki mali yıla yönelik öngörüler tabloyu Wii U için biraz daha karanlık hâle getiriyor.

nintendo-wii-u-070513

2015’in mart ayının sonuna kadar Nintendo küresel çapta 3.6 milyon Wii U satmayı öngörüyor. 4 aydan biraz fazla bir süre içinde Sony’nin bu rakamı ikiye katladığı, Microsoft’un ise ikiye katlamayı yaklaştığı göz önüne alınınca Nintendo’nun da Wii U’ya dair umutlarının iyice azaldığı anlaşılıyor.

Bugüne kadar satılan Wii U sayısı 6.17 milyon olurken, son öngörüler ışığında 2,5 yıl içinde satılan Wii U sayısının 10 milyonun altında kalması oldukça muhtemel gözüküyor. Nintendo’nun bir önceki başarısız girişimi GameCube’un aynı zaman dilimi içinde 15 milyon satış rakamına ulaşmış olması tablonun Wii U adına daha da kararmasına neden oluyor.

Wii U uçuruma doğru tam gaz ilerlerken, 3DS ve 2DS taşınabilir konsollar küresel çapta başarılı bir satış performansı çizmeye devam ediyor. Geride kalan mali yıl içinde 12.24 milyon taşınabilir konsol satan şirket, mevcut mali yılda da benzer bir seviyeyi tutturmayı hedefliyor. 2014 mali yılında 3DS için 6.7 milyon oyun satılırken, 2015 mali yılında rakamda büyük bir değişiklik beklenmiyor.

İlgili >> Nintendo

İLGİLİ HABERLER